logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DataTraveler111 8GB. Trzy foldery stały się skrótami

pyrgol 30 Kwi 2015 09:03 1044 6
REKLAMA
  • #1 14656444
    pyrgol
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam taki problem. Na pamięci przenośnej mam około 2 GB różnych dokumentów plus zdjęć. Po wrzuceniu czytnika do komputera okazuje się że trzy foldery zaczęły być widoczne jako pliki które mają po 16 Kb mimo że wcześniej w nich była masa dokumentów w Wordzie. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem i ma na niego rozwiązanie ?
    Pamięć przeskanowałem pod kątem wirusów nic nie wykrywa. Użyłem programu Recuva do odzysku danych. Powiedzmy że z 15% dokumentów odzyskałem. Czy jest szansa że resztę w jakiś sposób odzyskam ? Czy już to przepadło ...

Prosił bym o jakieś opinie

Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 14656453
    Kriomanta
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Sprawdź DMDE
  • REKLAMA
  • #3 14656468
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Włącz widok plików ukrytych i systemowych.
    Zobacz czy nie pojawi się coś więcej.

Dokąd wskazują skróty?
    Zmiana folderu na skrót (lub aplikację) w moim doświadczeniu to 98% działania wirusa, natomiast te 2% zostawimy na przypadki gdzie nie było potrzeby sprawdzania tego.
  • REKLAMA
  • #4 14656560
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10437
    Daj w zalaczniku log z USBFix z opcji Listing.
  • #5 14656499
    pyrgol
    Poziom 2  
    DMDE już skanuje zobaczymy.

Odnośnie plików ukrytych nic więcej się nie pojawiło.
    Odnośnie skrótów ... jak próbujesz je otworzyć to otwiera się okno jakim programem otworzyć ten plik. Lokalizacja jest nadal podana na pamięci przenośnej. Jeżeli bym wykasował wszystkie inne pliki z pen drive i zostawił te trzy foldery to mimo że na pierwszy rzut oka mają po 16 Kb każdy i nie można ich otworzyć to po wejściu we właściwości pen drive wykazywało by że około 800MB pamięci jest zajętej

Dodano po 27 [minuty]:

Co do DMDE wykrył parę plików więcej niż poprzednik. Natomiast nic z tych folderów które zamieniły mi się w pliki

Dodano po 3 [minuty]:

http://www.en.usbfix.net/report/?id=report/7....hier=ba232055b804f3f5e4b5f6fd075d5d18e3251d5f

Dodano po 3 [minuty]:

tutaj zalacznik
    Załączniki:
    • UsbFix__Scan_3__WLADEK-KOMPUTER.txt (5.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 14659969
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3570
    CLEAN w UsbFix wykonałeś, czy coś to zmieniło z skrótami?
  • #7 14662878
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10437
    @pyrgol miales dac log z usbfix z opcji LISTING.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pamięcią przenośną DataTraveler111 8GB, gdzie trzy foldery zamieniły się w skróty o wielkości 16 KB, mimo że wcześniej zawierały dokumenty. Po skanowaniu pamięci pod kątem wirusów i użyciu programu Recuva, odzyskano jedynie 15% danych. Użytkownicy sugerują sprawdzenie plików ukrytych, użycie narzędzia DMDE do skanowania oraz wykonanie czyszczenia za pomocą UsbFix. Użytkownik potwierdza, że DMDE wykrył więcej plików, ale nie odzyskał danych z problematycznych folderów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA