Mam problem z komputerem niedawno zmieniałem obudowe komputera. Przy zmienianiu nic nie odkrecałem chodzi o rozbieranie procesora oraz wiatraków itp.
Mam taki problem gdy uruchmiam komputer to on mi sie włącza po 3 sekundach wyłącza po około 10 sekundach sam sie uruchamia i wiatrak na procesorze warjuje na najwyższych obrotach a temperatura i tak jest niska.A właśnie gdy włączam komputer i te wiatraki warjują to wyskakuje mi na początku takki kompunikat od biosa daje wm zdjecie
https://obrazki.elektroda.pl/2354091000_1430470084.jpg
klikałem te f2 i niewiem co mam robic a jak likam f1 to mi sie normalnie włącza komputer tylko potem co no niewiem raz 5 min raz 6 min zwiekszają mi sie gwałtownie obroty na pocesorze i ten wiatrak pracuje wtedy tak 5-10 sekund i zmniejsza obroty a sprawdzałem temperatura jest niska programem w środku obudowy też jest chłodno stoi w dobrym miejscu komputer.
chyba wszystko a specyfikacje kompa
6gb ram
amd 6450hd
windows 7
500 gb hdd
płyta głąwna dell 0gdg8y
2 wiatraki przedni i tylni
intel core i 3 2100
zasilacz 230v
PS. Może to przez zasilacz ?
Ai wiatrak sie włącza nawet w 36 stopni
Mam taki problem gdy uruchmiam komputer to on mi sie włącza po 3 sekundach wyłącza po około 10 sekundach sam sie uruchamia i wiatrak na procesorze warjuje na najwyższych obrotach a temperatura i tak jest niska.A właśnie gdy włączam komputer i te wiatraki warjują to wyskakuje mi na początku takki kompunikat od biosa daje wm zdjecie
https://obrazki.elektroda.pl/2354091000_1430470084.jpg
klikałem te f2 i niewiem co mam robic a jak likam f1 to mi sie normalnie włącza komputer tylko potem co no niewiem raz 5 min raz 6 min zwiekszają mi sie gwałtownie obroty na pocesorze i ten wiatrak pracuje wtedy tak 5-10 sekund i zmniejsza obroty a sprawdzałem temperatura jest niska programem w środku obudowy też jest chłodno stoi w dobrym miejscu komputer.
chyba wszystko a specyfikacje kompa
6gb ram
amd 6450hd
windows 7
500 gb hdd
płyta głąwna dell 0gdg8y
2 wiatraki przedni i tylni
intel core i 3 2100
zasilacz 230v
PS. Może to przez zasilacz ?
Ai wiatrak sie włącza nawet w 36 stopni