logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firefox blokuje skrypt CAPTCHA mimo wyłączonych zapór i AdBlocka – jak odblokować?

BognaM 01 Maj 2015 15:34 3258 4
REKLAMA
  • #1 14659583
    BognaM
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam,

Na stronach, na których zamieszczony jest skrypt kodu CAPTCHA jest on blokowany. Zapora ogniowa dostawcy internetu jest wyłączona, próbowałam także z wyłączona windowsowa, bez skutku.
    Ad block wyłączony, w oknie jego konsoli widoczny jest skrypt CAPTCHA na zielono, jako, ze ustawiona jest reguła odblokowująca go.. jak widać bezskutecznie.

Wyłączałam tez seek & destroy oraz avasta, bez zmian, co to jest i jak te blokadę obejść?
    Przeglądarka Firefox.
  • REKLAMA
  • #2 14659628
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Na innych przeglądarkach jest tak samo? Jedna konkretna strona WWW ma ten problem czy tak jest na wszystkich stronach z „kapciem”?
  • REKLAMA
  • #3 14659722
    BognaM
    Poziom 9  
    Problem nie występuje z reCAPTCHA, i z tymi, które posiadają ramki. Jak na moje oko problem występuje z Cool PHP CAPTCHA i z JCaptcha (Java). W Internet explorer CAPTCHA była widoczna.

Wtyczki Java ustawione sa na uruchamianie automatyczne i sa zaktualizowane.
  • REKLAMA
  • #4 14659773
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Te skrypty są osadzone bezpośrednio w treści pliku HTML czy pobierane/ładowane z innego pliku? Jak te skrypty są blokowane? Wycinane po drodze tak że w Firefoksie nie widać ich źródła Czy może Firefox widzi ich treść ale nie wykonuje?
  • #5 14659951
    BognaM
    Poziom 9  
    Tak, w kodzie źródłowym strony są one widoczne, jeśli o to pytasz.

Problem tkwi w przeglądarce, nie można nawet przeładować w opcjach firefoxa funkcji js.

Przesiadłam się na Chrome, to załatwiło problem, który mimo wszystko pozostaje dla mnie zagadka.
REKLAMA