logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Makita DPC6400 - wymienione części, nadal nie odpala, co sprawdzić?

malenki821 14 Maj 2015 14:42 3675 7
REKLAMA
  • #1 14693014
    malenki821
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z przecinarką do betonu Makita DPC6400. Była zatarta i gaźnik był niekompletny. Wymieniłem gaźnik, cylinder kompletny oraz uszczelniacze na wale. Próbowałem ja odpalić i tak jakby chciała ale jednak nie odpala. Nie wiem co może być powodem, że nie odpala. Może ktoś coś podpowie bo ja już nie mam pomysłu, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14693043
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14693050
    malenki821
    Poziom 9  
    Świeca nowa, iskra jest a paliwo lałem do cylindra i dalej nic. Zachowuje się tak jakby chciała, ale nie odpala.
  • #4 14693077
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14693085
    malenki821
    Poziom 9  
    Cylinder, tłok, pierścień nowy, więc chyba nie może być wyrobiony. Sprawdzę to połączenie między gaźnikiem a cylindrem i ten klin na wale.

Dodano po 58 [minuty]:

Klin na kole ok, jedno smigiełko urwane ale to ma jakies znaczenie?Guma na łączeniu gaznika z cylindrem tez niby pęknięta ale wydaje mi się ze ta opaska ją zaciska i jest szczelna.Wrzuciłem zdjecia,ocencie sami Makita DPC6400 - wymienione części, nadal nie odpala, co sprawdzić? Makita DPC6400 - wymienione części, nadal nie odpala, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #7 14695094
    malenki821
    Poziom 9  
    Świeca mokra, a filtr powietrza nowy. Nowy cylinder, tłok, pierścień, filtr powietrza, filtr paliwa, nowy gaźnik,nowa uszczelka pod cylindrem, nowa uszczelka korpusu, nowe uszczelniacze wału - wszystko nowe. Rozkręciłem to jeszcze raz i poskładałem dodatkowo stosując pastę dirko - dalej nic, nie odpala.
  • #8 14695418
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przecinarką do betonu Makita DPC6400, która nie odpala pomimo wymiany gaźnika, cylindra, uszczelniaczy wału oraz filtrów. Po próbie uruchomienia, świeca jest mokra, co sugeruje zalewanie, a użytkownik sprawdził również odległość cewki od koła magnesowego oraz stan klinów. Wskazówki dotyczące diagnostyki obejmują sprawdzenie iskry na świecy, stanu filtra powietrza oraz regulacji gaźnika. Użytkownik potwierdził, że wszystkie wymienione części są nowe, a problem nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA