logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KIANO Intelec 8 3G Win 8.1 - Czy system jest pełny jak na PC?

nioop 16 Maj 2015 14:43 1545 0
REKLAMA
  • #1 14697512
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3336
    Witam..

Przymierzam się do kupna tabletu, który w pewnym stopniu zastępował by mi komputer..

Parametrami najbardziej odpowiada mi KIANO Intelec 8 z modemem 3G i systemem Windows 8.1

Cena jego jest atrakcyjna biorąc pod uwagę parametry ale z racji iż nigdy nie posiadałem tableta, mam kilka pytań..

Czy Win 8.1 jest to ten sam system co w komputerach ? Czy jest to okrojona z możliwości wersja mobilna ? Tzn. czy np WinRar pod PC będzie działał pod tym tabletem..
    To samo się tyczy gierek, nie jestem maniakiem jednak czasem lubię sobie uruchomić jakiś staroć i pograć..
    Czy nie będzie problemu na tym tablecie uruchomić np. Fallout Tactics i będzie to w miarę przyzwoicie chodzić ? Naturalnie o ile gra będzie zgodna z Windowsem

Nigdzie też nie znalazłem informacji czy powyższy model będzie miał możliwość aktualizacji do Win 10?

A i też znalazłem kilka ofert tych tabletów z Win 8 , czy istnieje jakaś zasadnicza różnica pomiędzy 8 a 8.1 ? No i czy istnieje możliwość aktualizacji ?

Tutaj pewna sprzeczność jednak też mnie to nurtuje, czy na takim tablecie jest możliwość wrzucenia kultowego XP w wersji dla PC ? Choć może nie tyle dla PC a głównie by był w polskiej wersji 32bitowej.

Mógłby też ktoś podzielić się informacją jak tablet współpracuje z urządzeniami peryferyjnymi ? Tj. np Myszka, klawiatura czy zewnętrzny dysk twardy, biorąc pod uwagę zarówno podłączenie USB jak i bezprzewodowe..

Oraz prosił bym ogólnie o wszelkie opinie i spostrzeżenia względem tego tabletu wraz z innymi propozycjami, ciekawymi w granicach 500zł.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
REKLAMA