Witam. Od jakiegoś czasu dla swojego dziecka modyfikuję tanie autko RC, poprzez dodanie oświetlenia, zmiane zasilania itp. Docelowo modelem ma sterować adruino poprzez smartfon. Zdarza nam się wychodzić z autkiem na spacery do parku i tam bywają nieuważni przechodnie, którzy nie zwracają uwagi na jadący pojazd
Wpadł mi do głowy pomysł zamontowania w pojeździe klaksonu, lecz niczego co by przypominało dźwięk oryginału nie mogę znaleść. Kiedyś pamiętam jak byłem mału, to miałem autko na kabel z NRD tam był klakson, do złudzenia zarówno wyglądem, zasadą działania jak i brzmieniem przypominał oryginał. Próbowałem różnych konbinacji z głośniczkiem z przyklejonym do membrany sykiem, ale efekt był kiepski.
Może ktoś wie gdzie takie coś niedrogo (wszak to tylko zabawka dla dziecka) zdobyć, lub jakiś inny patent?
Do głowy mi wpadł też najtańszy odtwarzacz mp3 + wzmacniacz, ale to już komplikuje układ i zwiększa pobór cennej energii.
Może ktoś wie gdzie takie coś niedrogo (wszak to tylko zabawka dla dziecka) zdobyć, lub jakiś inny patent?
Do głowy mi wpadł też najtańszy odtwarzacz mp3 + wzmacniacz, ale to już komplikuje układ i zwiększa pobór cennej energii.