Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autoalarm Meta System M871 - awaria.

ktomasz1 25 May 2005 12:36 2812 2
    ktomasz1
    Level 2  
    Ostatnio autoalarm Meta System M871/15 sprzężony z centralnym zamkiem zamontowany w Punto II zaczął się dziwnie zachowywać. Załączał sie zawsze natomiast często były problemy z wyłączeniem i otwarciem drzwi. Czasami działał dobrze przez dzień by poźniej znowu nie wyłaczyć się. Wymieniłem baterię w pilocie, sprawdziłem jakość połaczeń lecz to nic nie dało. Ostatnio przestał reagować. Prawdopodobnie uszkodzeniu uległa centralka. W związku z tym mam pytanie czy taką centralkę mozna gdzieś naprawić za rozsądne pieniądze, czy ewentualnie zamontować w to miejsce inną centralkę. W serwisie zaproponowano wymianę całego alarmu za 800 zł.
  • Helpful post
    wojtas69
    Level 16  
    Szukaj firmy Elco-Exim w Katowicach oni zrobią to na spoko za 4-5 krotnie mniejszą sumkę.Mam gdzieś do nich nr tel. ale moge podesłać w sobotę.
  • Helpful post
    zepol
    Level 21  
    Nie wiem czy zastosowano w Twoim autku adaptor "pin to pin" ale jeśli tak, to one czasem płatały figle. Bywało, że w serwisach pomimo iż miał być adaptor nie montowano go i był święty spokój. Podjedź do jakiegoś przedstawiciela Silicona w swoim rejonie i tam też prowadzą Metę. Bywa, że warto wywalić adaptor, lub wymienić i wszystko wraca do normy. Jest troche zabawy jeśli go trzeba wywalić, bo w tej sytuacji trzeba od nowa podłączać kable do instalacji auta, zamiast do adaptora - czasem jednak warto! Swoją drogą to niezłą cenę zaproponował serwis :-)
    Pozdrawiam