logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić monitor LG jako główny w Windows 7 zamiast telewizora Samsung?

siwy924 19 Maj 2015 18:14 600 4
REKLAMA
  • #1 14705475
    siwy924
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Jak w temacie. Mam telewizor samsung i monitor LG. Telewizor jest podłączony poprzez tą "Białą" kostke, monitor jest podłączony poprzez Dsub (niebieską). Problem polega na tym że komputer wykrywa telewizor jako podstawowy monitor. Za żadne skarby nie mam pojęcia jak to zmienić. Zmienialem w panelu Nvidii i nic się nie zmienia w programie od Nvidii jest telewizor jako 2 ale w systemie jest ciągle jako pierwszy. PRosze bardzo o pomoc już nie wiem co robić. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14705577
    siwy924
    Poziom 9  
    Dokładnie taka kostka. Win7 64. Karta AMD Radeon Hd 6670. Pomyłka z "Nvidiia" :P Przyzwyczajenie z przeslosci. Tak czy siak chodzilo o oprogramowanie
  • REKLAMA
  • #4 14705615
    kun0
    Poziom 21  
    Ocena: 53
    Ja nie wiem, ale jak Tyle razy nazwę Nvidia wykorzystałeś, czy aby na pewno masz dobre sterowniki ? :D
    Konkretnie markę i model karty, dobrze by było wersje sterownika.

Spróbuj standardowo w opcjach windows, tam gdzie się zmienia rozdzielczość.

Albo przez skrót klawiszowy przycisk windows +P powinno wyskoczyć okno z ustawianiami
  • #5 14705756
    siwy924
    Poziom 9  
    Sprawdzałęm wszystkie opcje. To że napisałem Nvidia to czysta pomyłka podalem model karty. Nie ma więcej opcji czytalem też w necie i nic nie zmienia rezultatu :/
    Sterowniki są na 100% dobre pomyłka z przyzwyczajenia bo zawsze mialem nvidie :) Teraz jest AMD catalyst control center
REKLAMA