Witam
Mam podłączone do komputera monitor LG oraz telewizor Samsung.
Oba ustawiłem w systemie aby obraz był duplikowany z monitora na telewizor (monitor jest ustawiony jako domyślny/główny).
Mój problem polega na tym, że jak wyłączę monitor przyciskiem power (nawet gdy telewizor jest wyłączony) i ponownie go włączę (nawet po chwili) komputer już go przestaje wykrywać i obraz mam tylko na telewizorze jako jedynym podłączonym ekranie.
Monitor aby włączyć muszę użyć kombinacji WIN+P i przełączyć na duplikacje albo na monitor, co jest dość uciążliwe.
Karta graficzna to GeForce 660, monitor jest podłączony przez DVI-1, telewizor przez HDMI (zamiana połączeń nic nie zmienia).
System to Windows 10 z najnowszymi updatami, sterowniki też są aktualne.
Proszę o sugestie jak to naprawić
Zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię (jako iż jest to kolegi pierwszy post).
Proszę pamiętać, że zdania zaczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką.
RADU23
Mam podłączone do komputera monitor LG oraz telewizor Samsung.
Oba ustawiłem w systemie aby obraz był duplikowany z monitora na telewizor (monitor jest ustawiony jako domyślny/główny).
Mój problem polega na tym, że jak wyłączę monitor przyciskiem power (nawet gdy telewizor jest wyłączony) i ponownie go włączę (nawet po chwili) komputer już go przestaje wykrywać i obraz mam tylko na telewizorze jako jedynym podłączonym ekranie.
Monitor aby włączyć muszę użyć kombinacji WIN+P i przełączyć na duplikacje albo na monitor, co jest dość uciążliwe.
Karta graficzna to GeForce 660, monitor jest podłączony przez DVI-1, telewizor przez HDMI (zamiana połączeń nic nie zmienia).
System to Windows 10 z najnowszymi updatami, sterowniki też są aktualne.
Proszę o sugestie jak to naprawić
Zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię (jako iż jest to kolegi pierwszy post).
Proszę pamiętać, że zdania zaczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką.
RADU23