Witam. Problem jak w temacie. Efekt jest taki, że po zaparzeniu kawy w zbiorniku zużytej kawy znajduje się znikoma ilość kawy. Czasami więcej czasami mniej. Jeżeli kawa zostanie w bloku to po wyłączeniu ekspres nie wykonuje płukania, słuchać przez chwilę buczenie, kilka razy coś w środku porobi z blokiem i się wyłącza. Co jakiś czas otwieram klapkę od kawy sypanej i zamykam, jeżeli kawa została w bloku to ekspres przechodzi do wyboru produktu, jeżeli nie ma kawy, albo jest mało pojawia się komunikat, że za mało kawy.
Próbowałem robić program mycia z tabletką ale nie pomaga.
W poprzednim ekspresie po zrobieniu kawy do pojemnika wpadał ładny wyciśnięty kawałek walca z kawy, teraz wysypuje się trochę kawy i koniec.
Mam prośbę do osób, które znają zasadę działania tych bloków, czy kawa usuwana jest jakimś elementem, czy opada tylko grawitacyjnie?
Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Próbowałem robić program mycia z tabletką ale nie pomaga.
W poprzednim ekspresie po zrobieniu kawy do pojemnika wpadał ładny wyciśnięty kawałek walca z kawy, teraz wysypuje się trochę kawy i koniec.
Mam prośbę do osób, które znają zasadę działania tych bloków, czy kawa usuwana jest jakimś elementem, czy opada tylko grawitacyjnie?
Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.