logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B6 2004 Multitronic szarpie przy ruszaniu i zmianie biegów

szybki311 20 Maj 2015 16:29 7536 3
REKLAMA
  • #1 14707727
    szybki311
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich mam problem rozchodzi się o skrzynie biegów multitronic audi a4 b6 2004 r 6 biegowa .
    Odpalam auto nie ma problemu jest zimna skrzynia po rozgrzaniu zaczyna przerywać tylko przy ruszaniu , nie cofaniu i jeżeli zmieniam z ,,P,, na ,,R,, lub odwrotnie podczas postoju szarpie autem .
    Jestem przyłamany bo gadają że 10 tyś to kosztuje i trzeba wymienić wszystko więc proszę was formułowiczów o opinię Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14708004
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4220
    Pewnie jak będzie, łańcuch się ślizga po stożkach.
  • REKLAMA
  • #3 14708185
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1546
    Pierwsze co należy zrobić to skanerem odczytać wszystkie parametry ze skrzyni biegów (bardzo ładnie się odczytuje). Na ich podstawie będzie wiadomo co dolega skrzynce. Następnie można zresetować "stare" adaptacje i "wprowadzić" nową. Na odległość to wróżenie z fusów, może też zacinać się płyta zaworowa, wyrobiony na prowadniku wariator, przycinający się zawór zwrotny itp. Przy tej usterce koszty na pewną nie będą tak jak piszesz, to absurd.
  • #4 14709210
    szybki311
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Też mi się tak wydaje najpierw zrobię to co Pan mi napisał jestem w trakcie poszukiwania uczciwego mechanika co mi powie że jest to i to co ma być a nie że stwierdzi że cała skrzynia do remontu , a tak naprawdę jest to co Pan napisał czy jakiś sterownik.
REKLAMA