Od 2 tygodni mam problemy z taki kosteczkami na ekranie. Robi się to nie tylko w przeglądarce, ale też i na samym pulpicie. Okienka pojawiają się w różnych miejscach. Niekiedy one są, a niekiedy ich niema.
O niczym to nie będzie świadczyło bo to dwa różne tory , cyfrowy i analogowy na zewnętrznym może być ok a na matrycy będą krzaki lub odwrotnie, karty grafiki różnie padają, najlepiej sprawdź inna matrycę.
Bez pomiarow! z obrazka wskazuje na grafikę.
Ale nie mozna wykluczyc matrycy?!
* (brak pełnej nazwy modelu, platformy (dane z plyty gł.), ukompletpwania : procesor , grafika)
Zazwyczaj bywała platforma DAKL3AMB8E0 kilku rev. (Quanta KL3) , róznych od siebie
O Y560 jest poad 290 tematów na forum oraz wiecej na Link_ forum Lenovo-....Y series
Witam. Co prawda temat z tamtego roku, ale... miałem takie same objawy. Okazało się że uszkodzona jest karta graficzna ATI niestety. Odinstalowałem ją i teraz mój Y560 chodzi tylko na karcie Intela zintegrowanej.
Mam natomiast następny problem i nie wiem jak go rozwiązać. Podpinając lapka pod TV przez HDMI nie ma dźwięku ani obrazu. Tak jakby nie widział TV. Nie wiem czy sterownik czy gdzieś trzeba załączyć. Nadmienię ,iż przed odinstalowaniem ATI HDMI działało. Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam.
Spróbuj znaleźć i zainstalować najnowsze sterowniki do grafiki intela. Czy po podpięciu telewizora w ustawieniach ekranu pojawia się kolejny ekran do wyboru?
Jeśli nie być może grafika intelowska nie obsługuje hdmi w tym przypadku.
Dziękuję za odpowiedzi. Po podpięciu nie pojawia się dodatkowy ekran. Wynika z tego że intelowska karta nie obsługuje HDMI. Jedynym rozwiązaniem jest wymiana karty graficznej, co podejrzewam wiąże się z wymianą płyty głównej. Chyba że ma ktoś z was inny pomysł.
✨ Użytkownik zgłasza problemy z artefaktami na ekranie laptopa Lenovo Y560, które występują zarówno w przeglądarkach, jak i na pulpicie. Użytkownicy sugerują podłączenie do zewnętrznego monitora, aby sprawdzić, czy problem dotyczy karty graficznej czy matrycy. Wskazują na możliwość uszkodzenia karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 5730, co potwierdza jeden z użytkowników, który miał podobne objawy. W przypadku braku obrazu przez HDMI po odinstalowaniu karty ATI, sugerowane jest zainstalowanie najnowszych sterowników dla zintegrowanej karty graficznej Intela. Wymiana karty graficznej może wiązać się z wymianą płyty głównej, ale niektórzy użytkownicy sugerują, że możliwa jest naprawa chipsetu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.