logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CS2 125-16S - Upalony moduł - jaka przyczyna

klosek87 28 Maj 2015 23:34 2325 2
REKLAMA
  • #1 14729284
    klosek87
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam
    Pralka pod koniec programu spowodowała wyłączenie zabezpieczeń w mieszkaniu.
    Po ponownym załączeniu pralki (przekręceniu programatora z pozycji OFF) następuje kolejne wyłączenie zabezpieczeń.
    Szukając problemu natknąłem się na upalone ścieżki w module (widoczne na foto).
    Co może być przyczyną takiego upalenie ścieżek ? Prześwietliłem większość instalacji łącznie z grzałką, pompą, programatorem oraz hydrostatem i nic.
    Naprawić połączenia w module to nie problem. Ale należało by odszukać winowajce takiego stanu, by nie uszkodzić ponownie modułu.

Pozdrawiam

Candy CS2 125-16S - Upalony moduł - jaka przyczyna Candy CS2 125-16S - Upalony moduł - jaka przyczyna
  • REKLAMA
  • #2 14729400
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2032
    TR4 odpowiada za blokadę drzwi, a TR7 za napęd silnika selektora. Nic więcej z małych tych zdjęć nie wywnioskuję. Sprawdź blokadę drzwi.
  • #3 14736385
    klosek87
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam ponownie.
    Blokada sprawdzona. Działa poprawnie. Sprawdziłem do pewności raz jeszcze pozostałe podzespoły. Nic nie wzbudziło mojego niepokoju.
    Wobec tego wszystko podłączyłem do kupy i załączyłem pralkę na próbę.
    Pralka o dziwo działa i pierze jak należy.
REKLAMA