logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CS2 115 - pralka przerywa program, migające kontrolki, nie wiruje

piotr84mail 06 Gru 2014 22:44 1764 3
REKLAMA
  • #1 14198315
    piotr84mail
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Cześć,
    mam problem. Pralka jak w temacie. Ustawiam program, pralka zaczyna pracę. wszystko idzie Ok, grzeje itd, dochodzi do pewnego momentu i program zostaje przerwany. Zapalają się kontrolki i gasną.
    Przykład pranie na 50 stopni, czas 90 min. Pozostało 30 min, pralka stanęła i świeci się kłódka. Co jakieś 15 sekund migają kontrolki.
    Następnie chcę nawet odwirować i także nie mogę. Ustawiam na wirowanie, oczywiście nie odpompowała wody po praniu, kręci się wolno przez dwie minuty, następnie staje i to samo co w przypadku prania. Kontrolki co kilkanaście sekund i nic.

Co się stało?
    Sorry jeśli taki temat już jest, ale nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 14198428
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2647
    Miałem podobne objawy w Candy, przyczyna okazała się bajecznie prosta: 2 grosze blokowały odpływ. Nie ma odpływu, nie włącza się wirowanie. U mnie tak to działało. Obejrzyj rurki odpływowe.
  • REKLAMA
  • #3 14201150
    piotr84mail
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Dzięki wielkie za podpowiedź. Dziś rozebrałem, wyczyściłem i program chodzi. Znalazłem kilka kamyków, drucików i najważniejsze monetę. Oczywiście dużo jakiegoś innego syfu.
    Dzięki jeszcze raz.
REKLAMA