logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3330 wyłącza się po 20 sek bez ładowarki - co może być przyczyną?

bigosik 26 Maj 2005 15:12 906 5
  • #1 1526444
    bigosik
    Poziom 11  
    Mam Nokie 3330, kiedys tam podobno byla zalana.... Zaczal wariowac wyswietlacz, ale po mocniejszym przycisnieciu wszystko dziala jak nalezy... Tyle, ze nie potrafie zlikwidowac nastepujacej usterki: Po wlaczeniu telefon normalnie loguje sie do sieci, jesli sie pospiesze to bez problemu moge z niego zadzwonic (max dzwonilem 8 minut i nic sie nie dzialo). Ale jezeli nic nie robie, to telefon po okolo 15-20 sek sam sie wylacza :| Problem ten nie wystepuje jezeli trzymam telefon pod ladowarka. Zaznaczam, ze sprawdzalem tez inne baterie wiec teoria zepsutej baterii nie wchodzi w gre. Z gory dzieki za jakiekolwiek rady. Pozdrawiam
  • #2 1527239
    czajant
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Jak masz dostep do hot air-a to wygrzej plyte co powinno pomoc i najlepiej wgraj nowy soft, jesli nie pomoze to bedziemy myslec.
    pozdrawiam
  • #3 1527467
    bigosik
    Poziom 11  
    No wlasnie problem polega na tym, ze nie mam hot air`a.... Da sie to zalatwic jakas inna metoda? Bo do serwisu raczej nie chce go oddawac bo skasuja mnie jak za zboze za zwykle wygrzanie plyty.....

Aha! Z softem jest wszystko ok... Przynajmniej jak trzymam telefon pod ladowarka :)
  • #4 1527804
    EvenemenciK
    Poziom 12  
    moim zdaniem nie trza grzać lecz po zalaniu najlepiej wykąpac tela w wanience ;) to powinno pomóc.. ale gwarancji 100% na to nie daje.. ;) powodzenia..
  • #5 1528080
    bigosik
    Poziom 11  
    Wszystko fajnie, tylko ze sposoby ktore mi doradzacie sa sposobami ktore stosuje sie w serwisach... Jak zapewne sie domsylacie nie mam ani wanienki ani hot air`a.. Mi tu bardziej chodzi o sposoby chalupnicze... Nie chce mi sie wywalac na naprawe ok 40 zl jezeli ten telefon jest warty jakies 70....
  • #6 1528408
    EvenemenciK
    Poziom 12  
    sposobami chałupniczymi raczej możesz mieć problemy.. bo są tak małe elementy na płycie i możliwe że pod czas czyszczenia może coś się "odkleić" a wtedy juz kapa.. musisz kombinaowac z jakąś starą szczoteczką do zębów z nie zbyt twardym włosiem przy rozebranym telefonie.. czyść sobie pomalutku całą płyte i sprawdzaj czy działa :)
REKLAMA