logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Presario cQ57 - Brak wykrywania karty WiFi RT5390 na Windows 7 64-bit

justykacz 01 Cze 2015 14:38 3774 12
REKLAMA
  • #1 14737220
    justykacz
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam.

Spotkała mnie tragedia wczoraj w nocy nagle, nie mam czucia w kompie karty WiFi.

Wifi normalnie działa na innych komputerach i na komórce.

Tutaj próbuję zainstalować sterowniki, błądzę w ciemnościach, komputeros karty nie widzi.

Kiedyś miałam tak i zainstalowałam odpowiednie sterowniki, po próbach wieeeeeeeeeelu, teraz nie wiem co zrobić, czy może trzeba coś posprzątać, jak sprawdzić stan sterowników, czy nie ma tam śmieci po instalowaniu "na chama", kompletnie nie wiem od czego zacząć. Może to wina czegoś innego, innych sterowników? Do tego typu karty rożne sterowniki "wejdą" instalowałam kiedyś do skutku...

Proszę o pomoc:

Presario cq57 445 SA

RT5390

Windows 7 64 Home Premium

Uleczmy moją duszę, której odcięto dostęp tlenu ;)
  • REKLAMA
  • #3 14737276
    justykacz
    Poziom 14  
    Mam idealne sterowniki ze strony producenta, tj to:

http://support.hp.com/us-en/drivers/selfservi...0/model/5260498#Z7_3054ICK0KGTE30AQO5O3KA30R1

Niestety jak problem trwał tak trwa. Kiedyś miałam podobnie i instalowałam różne sterowniki, pod ten sam model, ale z inna końcówką tj nie 445sa i jakoś wlazło, ale zdaję sobie sprawę, że to może się zemścić i trąci lamarstwem, że tak to określę.

Dodam, że nie widzę nic co określałoby kartę w menadżerze urządzeń, może to jakiś bład w rejestrze, błąd w biosie?

Od biedy mogłabym od nowa wrzucić tam system, ale nie chcę w to się bawić, bo dla mnie to ostateczność.
  • REKLAMA
  • #5 14737320
    justykacz
    Poziom 14  
    Problem taki, że jeśli nie daj Boże to problem sprzętowy na darmo robiłabym całą konfigurację od nowa, instalowała resztę sterowników, co przysparzało mi wiele problemów przy tym kompie itd...

Poza tym nie sztuką rozwiązywać wszystkie problemy reinstalacją.

Dodano po 1 [godziny] 31 [minuty]:

Byłam w serwisie ;) połączenie karty działa ale czy sama karta jest dobra to nie wiem :) myślę nad przywróceniem system, ale wolałabym tego uniknąć. Któś coś? Pomysły jak to ugryźć?

W
  • #6 14741143
    justykacz
    Poziom 14  
    Wrzuciłam system od nowa, próbowałam wgrać różne sterowniki - nic. Kupiłam kartę wi-fi na USB.

Ktoś może mimo wszystko ma jakieś pomysły? :)
  • #7 14741259
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Karta jest widoczna w Menadżerze urządzeń ? A może nieznane urządzenie występuje w menadżerze ? Pokaż screena z menadżera urządzeń z rozwiniętymi kartami sieciowymi.
  • #8 14741286
    justykacz
    Poziom 14  
    ;) gdy pierwszy raz instalowałam system na tym komputerze, był problem z dopasowaniem sterowników pod te kartę, teraz instalowałam od producenta... Nic... Potrzebowałam komputera, można powiedzieć, że poddałam grę, ale cóż, zobaczymy, może komuś innemu się przyda rozwiązanie.

Potrzebowałam komputer i wolałam wydać te 30zł, ale duma ucierpiała ;)

Presario cQ57 - Brak wykrywania karty WiFi RT5390 na Windows 7 64-bit
  • REKLAMA
  • #9 14742046
    tronic1
    Spec od komputerów
    Czyli karta wifi nie jest zainstalowana. Podaj identyfikator Urządzenia PCI z wykrzyknikiem.
  • #10 14745709
    justykacz
    Poziom 14  
    Kochany, tego urządzenia już nie ma w Menadżerze, to był czytnik kart :)
  • #11 14745908
    tronic1
    Spec od komputerów
    Czyli karta nie jest wykrywana. Jedno co możesz zrobić to zdemontować kartę, przeczyścić styki i zamontować z powrotem. Jak nie zadziała to wymiana egzemplarza na nowy.
  • REKLAMA
  • #12 14746141
    justykacz
    Poziom 14  
    Styki działają, inna kartę czuło :)
  • #13 15677564
    justykacz
    Poziom 14  
    Koniec końców przeniosłam kartę na inny komp, też nie działało, kupiłam na USB pierwszą lepszą, nawet działa lepiej :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem wykrywania karty WiFi RT5390 w laptopie Compaq Presario CQ57 działającym na systemie Windows 7 64-bit. Pomimo prób instalacji odpowiednich sterowników z oficjalnej strony producenta, karta nie jest widoczna w Menedżerze urządzeń. Użytkownik rozważa reinstalację systemu, ale woli tego uniknąć. Po kilku próbach i wizytach w serwisie, gdzie potwierdzono działanie połączenia karty, użytkownik zdecydował się na zakup zewnętrznej karty WiFi na USB, która działa lepiej. W dyskusji poruszane są również kwestie związane z czyszczeniem styków karty oraz identyfikacją problemów sprzętowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA