Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.
Mam problem z kartą WiFi.
Wczoraj na laptopie internet działał, lecz w pewnym momencie łączność była ograniczona. Postanowiłem więc rozłączyć się i połączyć ponownie, niestety po tej czynności komputer nie wyszukiwał żadnych sieci. Starałem się go jakoś naprawić, szukałem sterowników, instalowałem je, restartowałem laptopa, odłączałem kartę i ponownie ją podłączałem, aktualizowałem dosłownie wszystkie możliwe sterowniki w laptopie - nadal nic nie zdało oczekiwanego rezultatu. Nie mam już zupełnie pomysłów co mogłoby naprawić mój problem.
Czynności które robiłem:
1. Sprawdziłem w menedżerze urządzeń czy w ogóle widzi kartę - widział, lecz była ukryta.
2. Zrestartowałem komputer.
3. Ponownie sprawdziłem menedżer urządzeń - nadal to samo.
4. Spróbowałem wszystkich czynności z ipconfig.
5. Odinstalowałem sterowniki karty po czym zrestartowałem komputer.
6. Karta w ogóle zniknęła z menedżera.
7. Wyłączyłem komputer i odłożyłem sprawę na drugi dzień.
8. Kolejnego dnia po pierwszym rozruchu znów zaczęła działać, lecz po 10 minutach znów łączność jest ograniczona.
9. Rozłączyłem się i chciałem ponownie połączyć się z siecią - i znów ten sam problem.
10. Sytuacja taka sama jak w punktach 1-6.
11. Zainstalowałem wszystkie możliwe sterowniki do laptopa.
12. Nadal nie rozwiązałem problemu
Laptop - Compaq CQ58
Karta - Ralink RT3290
Prosiłbym o szybką pomoc, internet w laptopie jest mi niezbędny, a połączenie się kablem z routerem jest niemożliwe.
Jeśli potrzebne są jakieś screeny itp. mogę je dołączyć.
Z góry bardzo dziękuję.
Mam problem z kartą WiFi.
Wczoraj na laptopie internet działał, lecz w pewnym momencie łączność była ograniczona. Postanowiłem więc rozłączyć się i połączyć ponownie, niestety po tej czynności komputer nie wyszukiwał żadnych sieci. Starałem się go jakoś naprawić, szukałem sterowników, instalowałem je, restartowałem laptopa, odłączałem kartę i ponownie ją podłączałem, aktualizowałem dosłownie wszystkie możliwe sterowniki w laptopie - nadal nic nie zdało oczekiwanego rezultatu. Nie mam już zupełnie pomysłów co mogłoby naprawić mój problem.
Czynności które robiłem:
1. Sprawdziłem w menedżerze urządzeń czy w ogóle widzi kartę - widział, lecz była ukryta.
2. Zrestartowałem komputer.
3. Ponownie sprawdziłem menedżer urządzeń - nadal to samo.
4. Spróbowałem wszystkich czynności z ipconfig.
5. Odinstalowałem sterowniki karty po czym zrestartowałem komputer.
6. Karta w ogóle zniknęła z menedżera.
7. Wyłączyłem komputer i odłożyłem sprawę na drugi dzień.
8. Kolejnego dnia po pierwszym rozruchu znów zaczęła działać, lecz po 10 minutach znów łączność jest ograniczona.
9. Rozłączyłem się i chciałem ponownie połączyć się z siecią - i znów ten sam problem.
10. Sytuacja taka sama jak w punktach 1-6.
11. Zainstalowałem wszystkie możliwe sterowniki do laptopa.
12. Nadal nie rozwiązałem problemu
Laptop - Compaq CQ58
Karta - Ralink RT3290
Prosiłbym o szybką pomoc, internet w laptopie jest mi niezbędny, a połączenie się kablem z routerem jest niemożliwe.
Jeśli potrzebne są jakieś screeny itp. mogę je dołączyć.
Z góry bardzo dziękuję.