logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sanyo MCD-Z2330F – nie odczytuje niektórych oryginalnych CD, laser KSS213, RF OK

wwwww 27 Maj 2005 13:49 1382 1
REKLAMA
  • #1 1528620
    wwwww
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam szanownych Kolegów
    Mam następujący problem z odtwarzaczem CD w zestawie audio Sanyo MCD-Z2330F
    Odtwarzacz nie czyta niektórych płyt oryginalnie tłoczonych np. Mieczysław Fog „Platynowa kolekcja” a są płyty które czyta dobrze. Wyżej wymienionej płyty nie czyta nawet kopji CD-R. Odtwarzacz ma laser KSS213 i elektronikę na układach LC7822N ,LA9240 .Poziom sygnału RF jest prawidłowy i wynosi 1,6Vpp na płycie testowej jak i na tej która sprawia problemy (nadmienię iż dla spokoju ducha laser podstawiłem ). CD nie wczytuje ścieżki startowej. Jeżeli dokonam pewnego oszustwa i wczytana zostanie ścieżka startowa z innej płyty i płyta zostanie podmieniona na owego Mieczysława Foga to ta płyta jest odtwarzana dobrze. Wygląda iż nie jest to też problem czujnika krańcowego .Sprawdzałem czy płyta niema jakiegoś rodzaju zabezpieczenia na okładce niema takich informacji . Podejrzewam wadę firmową . Czy ktoś z szanownych kolegów zetknął się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać. Pozdrawiam Krzysztof
  • REKLAMA
  • #2 1533027
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Moze byc laser.Ja w swoim ONKYO mialem taki problem ze przy kilku plytach odtwarzal z zaklucenimi(trzaski itp.),albo wcale ich nie bral.Podobnie mialem w pewnej wiezy LG gdzie pierwsze 3-4 utwory odtwarzal z trzaskami,ale dalsze utwory byly juz ok.Czysciles dokladnie laser i tor przesuwu?
REKLAMA