logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik efektu laserowego na Windows XP - błędy i zgodność z systemem

Artas 27 Maj 2005 16:46 3363 6
REKLAMA
  • #1 1529073
    Artas
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Witam! :) Mam takie pytanie. W dziale schematów wizualnych znalazłem program Sterownik efektu laserowego (Laser Show Editor). Mam Windows XP i pojawiają się problemy z tym programem. :( Na początku nie chciał się w ogóle uruchomić. Wyskakiwał błąd i chciał wysyłać raport o błędzie. :( Program uruchomił się dopiero wtedy, gdy weszłam w atrybuty aplikacji i włączyłem tryb zgodności z Windows 98. No, ale to nie wszystko. Program się, co prawda uruchamiał, ale wyskakiwało dużo błędów podczas zapisywania do pliku *.wav oraz przy zapisywaniu samego projektu. Jednym z błędów było „Dzielenie przez zero” :( Division by zero. Chciałbym się zapytać: Czy nie ma nowych wersji tego programu? Czy nie ma wersji pod Win XP? I link http://www.geocities.com/SiliconValley/Haven/2459/laser.htm nie działa. Jeśli ktoś ma nową wersje lub przynajmniej taką, która działa poprawnie pod Windows XP to byłbym wdzięczny.

Tu jest adres do tego programu:

http://www.elektroda.net/wizualne/lasershow.html

Przy okazji prosiłbym o podanie adresów lub nazw podobnych sterowników. :)
    Załączniki:
    • Sterownik efektu laserowego na Windows XP - błędy i zgodność z systemem Error02.gif (17.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik efektu laserowego na Windows XP - błędy i zgodność z systemem Error01.gif (16.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1529282
    Popak
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 270
    Witam

Polecam "Popelscan" i działa pod XP

więcej informacji znajdziesz w temacie efekty laserowe.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1529300
    Artas
    Poziom 19  
    Chodzi mi o to, by taki program miał możliwość zgrania animacji do pliku *.wav. :) Czy Popelscan ma taką możliwosć? :)
  • REKLAMA
  • #4 1529458
    Popak
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 270
    Nie wiem ale zapytaj sie w temacie "efekty laserowa" mam na 100% ci powiedza jaki program.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1538751
    Dyski1
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    "Laser show editor" lubi się wysypać nawet w środowisku Win98/2000, ogółem program jest trochę słaby... potrafi on wygenerować z pliku ILD plik WAV, ale ma ograniczenia co do ilości klatek (nie wybadałem dokładnie ile). w załącznikach jest wersja "Laser Show Editor" której uzywałem, w każdym bądź razie jest w miarę stabilna. do tego jeszcze jakieś źródła tego programu w *.bas basic...

W jednym z załączników jest program Heatclif LC1mixer który robi całkiem fajne i długie WAV-y.... nawet generuje sygnał w czasie rzeczywistym poprzez kartę muzyczną kompa...

pozdrawiam
    Załączniki:
    • lc1mixer.zip (475.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • source.rar (370.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • lasereditor-install.zip (1.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1538801
    Artas
    Poziom 19  
    Dzięki za pomoc. Ten program Laser Show nadal się czasami sypnie, ale idzie już jako tako z nim pracować... :) co do reszty to nie ma żadnych błędów. Jesli jeszcze ktoś ma coś podobnego (Programy lub linki) to prosze zamieszczać. :)
  • #7 3604303
    Wat505
    Poziom 1  
    Ma ktoś nowe wersje programu Laser Show albo coś podobnego

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z uruchomieniem i stabilnością programu "Laser Show Editor" na systemie Windows XP, w tym błędy podczas zapisu plików WAV oraz projektów, w tym błąd "dzielenie przez zero". Program wymagał uruchomienia w trybie zgodności z Windows 98, ale nadal generuje błędy. Poszukiwane są nowsze wersje lub alternatywy kompatybilne z Windows XP. W odpowiedziach polecono program "Popelscan" działający pod XP, jednak nie jest potwierdzone, czy obsługuje eksport animacji do plików WAV. Udostępniono również stabilniejszą wersję "Laser Show Editor" wraz z kodem źródłowym w Basic (*.bas) oraz program "Heatclif LC1mixer", który generuje długie pliki WAV i sygnał w czasie rzeczywistym przez kartę dźwiękową. Ogólnie "Laser Show Editor" jest oceniany jako program o ograniczonej stabilności i funkcjonalności, szczególnie w środowisku Windows XP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA