logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Z1 Compact D5503 - Zbity dotyk, LCD działa, ADB off, potrzebna metoda na backupa

marlice666 16 Cze 2015 16:22 1143 8
  • #1 14776224
    marlice666
    Poziom 10  
    Witam

Jak w temacie, potrzebuję opcji na zrobienie backupa danych z telefonu Sony Xperia Z1 Compact (D5503) przy braku dotyku i USB debuga (ADB), ewentualnie zdalnej możliwości włączenia ADB, gdyż chcę odesłać fona na gwarancji, a oni na 99% mi dane uwalą, a mam tam sporo ważnych rzeczy ;/ tematu takiego nie znalazłem, stąd nowy.
  • Pomocny post
    #2 14776250
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    O naprawie gwarancyjnej zapomnij jak masz zbity dotyk.
    Wystawią Ci kosztorys na naprawę a Ty się zgodzisz albo nie. Możesz poprosić o zachowanie danych ( o nie wgrywanie softa ) przy naprawie odpłatnej.
  • #3 14776277
    marlice666
    Poziom 10  
    ok, czyli mogę zastrzec sobie że pod żadnym pozorem mają nie ruszać softa?? I posłuchają??
  • #4 14776286
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Niekoniecznie. O takie szczegóły dopytaj w serwisie autoryzowanym.
    Wgrywanie SW na usłudze gwarancyjnej jest podstawą przy każdej naprawie.
    Co do naprawy odpłatnej to dopytaj jak napisałem powyżej.
  • Pomocny post
    #5 14776318
    pitrala1
    Poziom 33  
    Ocena: 111
    Podepnij myszkę otg albo bt, albo weź stary telefon se jak masz i uruchom zdalne sterowanie, wiele sposobów by zaznaczyć to debugowanie
  • #6 14776319
    marlice666
    Poziom 10  
    dokładniej to będzie w-support bo na gwarancji jest tel, ale jak mówiłeś, najpewniej będzie płatny serwis, i w takim wypadku moge sobie zastrzec żeby nie ruszali softa? i muszą posłuchać nie? Bo mam dość ważne dane na fonie i boli mnie wyłączone USB ADB w telu ;/ bo tak to bym sobie backupa zrobił spokojnie.....

Dodano po 4 [minuty]:

pitrala1 myślisz że nie myślałem o tym? Problem w tym, że na codzień nie mam odpalonych żadnych komunikacji poza łącznością telefoniczną (no BT,WiFi, NFC, etc). niemam connectora żeby wybić usb w tym fonie, ale to może być dobry pomysł, poszukam.... a przy okazji może w jakich sklepach może coś takiego być??
  • Pomocny post
    #7 14776490
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    OTG to najprostsza metoda jesli LCD masz sprawny. Moze byc ewentualnie problem, jesli dotyk wciaz dziala i sam cos wybiera, ale zazwyczaj da rade sobie z tym jakos poradzic. Koszt kabelka w punktach z akcesoriami do tel powinien sie zmiesic w 20-30zl.
  • Pomocny post
    #8 14777046
    vyniu13
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    OTG będzie najłatwiej to zrobić w mojej opini.
  • #9 14777147
    marlice666
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany, dziękuję za pomoc ;) w sumie backupa zrobiłem z tych plików co potrzebowałem, jedyne co mnie gryzło to właśnie wzór lub ADB....

edit: niema.... telefonik z Sony Center, był dok, nie było OTG.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje metody na wykonanie backupu danych z telefonu Sony Xperia Z1 Compact (D5503) w sytuacji, gdy ekran dotykowy jest uszkodzony, a USB debugging (ADB) jest wyłączony. Odpowiedzi sugerują, aby skorzystać z adaptera OTG do podłączenia myszki, co umożliwi włączenie ADB. Użytkownik obawia się, że podczas naprawy gwarancyjnej dane mogą zostać utracone, dlatego pyta o możliwość zastrzeżenia, aby serwis nie ingerował w oprogramowanie. W końcu udało mu się wykonać backup potrzebnych plików, mimo braku adaptera OTG.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA