logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z3 Compact - Zepsuty wyświetlacz, a odzyskanie danych

gancarzlbl 22 Paź 2017 14:36 5745 3
REKLAMA
  • #1 16771833
    gancarzlbl
    Poziom 9  
    Witam
    Posiadam Sony Xperia Z3 Compact z zepsutym wyświetlaczem (czarny ekran). Muszę odzyskać ważne kontakty, a debugowanie USB mam wyłączone.

Podłączając kablem do komputera i PC Sony Companion wymaga włączenia opcji MTG czyli kliknięcia na ekranie jednej z opcji, ale nie mogę tego zrobić bo nie działa mi wyświetlacz. W serwisie nie chcą się w to bawić powiedzieli, że jest opcja jedynie wymiany wyświetlacza za około 500zł. Nie opłaca mi się naprawiać bo mam już nowy telefon.

Mam kabel OTG ale jedynie mini usb (męskie) i wyjście na USB (żeńskie) więc mogę podłączyć myszkę, ale już nie myszkę i kabel do komputera jednocześnie. Czy taki kabel OTG który będzie miał jeszcze dodatkowe wejście na kabel do komputera rozwiąże sprawę czy telefon obsłuży jednocześnie myszkę pod usb i kabel do komputera ? Bo wtedy będę mógł na ślepo kliknąć w tą opcję

Jakieś inne rozwiązania?
  • REKLAMA
  • #2 16772841
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Ja robię wymianę lcd w tym modelu taniej. Ale każdy serwis ma swoje cenniki. Sam musisz sobie zadać pytanie na ile wyceniasz swoje dane, jak bardzo są dla Ciebie ważne?? Ja np mam na stanie taki lcd, i jeżeli klient chce tylko odzysk danych to kasuje 150 zł.
  • REKLAMA
  • #3 16776351
    gancarzlbl
    Poziom 9  
    a możesz odpowiedzieć na pytanie czy mój sposób może zadziałać? oczywiście z użyciem odpowiedniego kabla
  • #4 16777168
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Teoretycznie powinno, bo są ponoć takie adaptery OTG microusb - 2xusb. Ale w praktyce nie wiadomo, nie używałem takiego rozwiązania. Z drugiej strony takie coś kosTuje pewnie ok. 10 zł, co szkodzi spróbować.
REKLAMA