Witam od 2 dni walczę z tym access point'em.
Sieć u mnie wygląda nastepsująco:
Modem Dialogu> Asus RT-N12E główny router z którym wszyscy łączą się przez wifi i lan.
Do niego podłączony jest przez wifi Tp-link WR543G i rozdziela sygnał po lanie.
Teraz chciałem do Asusa podłączyć jeszcze DWL-7100AP przez wifi jako AP client.
Wszystko skonfigurowałem tak jak poniżej widać na zdjęciach.
Niestety nie mam połączenia z internetem na kompie podłączonym do tego AP.
Nie przydziela mi także automatycznie adresu z puli asusa choć jest w nim włączone DHCP.
Na liście klientów w Asusie też nic nie widać tak jakby nie było między nimi połączenia, choć w AP widać sieć Asusa. Jedynie w logu systemu pojawia się MAC od AP.
Wydaje mi się, że wszystko dobrze mam ustawione, więc nawet nie wiem co dalej próbować zmienić dlatego proszę o pomoc.
Naprawdę nie daje już sobie rady z tym i mam ochotę wyrzucić tego D-linka i kupić coś co normalnie da się skonfigurować.
Sieć u mnie wygląda nastepsująco:
Modem Dialogu> Asus RT-N12E główny router z którym wszyscy łączą się przez wifi i lan.
Do niego podłączony jest przez wifi Tp-link WR543G i rozdziela sygnał po lanie.
Teraz chciałem do Asusa podłączyć jeszcze DWL-7100AP przez wifi jako AP client.
Wszystko skonfigurowałem tak jak poniżej widać na zdjęciach.
Niestety nie mam połączenia z internetem na kompie podłączonym do tego AP.
Nie przydziela mi także automatycznie adresu z puli asusa choć jest w nim włączone DHCP.
Na liście klientów w Asusie też nic nie widać tak jakby nie było między nimi połączenia, choć w AP widać sieć Asusa. Jedynie w logu systemu pojawia się MAC od AP.
Wydaje mi się, że wszystko dobrze mam ustawione, więc nawet nie wiem co dalej próbować zmienić dlatego proszę o pomoc.
Naprawdę nie daje już sobie rady z tym i mam ochotę wyrzucić tego D-linka i kupić coś co normalnie da się skonfigurować.