logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jest moze jakis prearat co oczyszcza układ chłodzenia ?

Mmateusz 28 Maj 2005 18:48 1572 7
REKLAMA
  • #1 1531865
    Mmateusz
    Poziom 11  
    Kurde no w taką pogode polowa chlodnicy ciepla dół zas zimny odetkałem z kumplem przewody i juz jest ok ale obawiam sie ze to moze wrócic spowrotem cos mi sie tam osadziło kamien albo Bóg wie co , o ile mi wiadomo byl cały czas na wodzie a moje pytanie to tak jak w temacie za odpowiedzi z góry dziekuje ps. Golf II 1.8
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1532262
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 802
    Jest polecam firmy Valvoline "Radiator Flush".
  • REKLAMA
  • #4 1532272
    kamihen
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Najlepiej kup dwa środki do usuwania kamienia i nawszelki wypadek proszek jak by lała.I poczytaj na nich jak nawzajem polecają.
  • REKLAMA
  • #5 1532615
    kgflanela
    Poziom 17  
    Ocena: 106
    W autach ciężarowych nagrzewnice czyściłem kretem do rur i pomogło, chociaż zawsze jest ryzyko, że może się uszkodzić. A najlepiej zapobiegać, czyli jeździć na płynie.
  • #6 1532757
    Mmateusz
    Poziom 11  
    ta ta juz mam płyn ale autko kupiłem dopiero wiec chce sie tego pozbyc i miec to z głowy ... dziekuje wszystkim za pomoc
  • #7 1533158
    zenek1
    Poziom 18  
    Ocena: 38
    kgflanela Kret do aluminiowych instalacji to zabójstwo !
  • #8 1534280
    kgflanela
    Poziom 17  
    Ocena: 106
    Może i masz racje, bo zawsze chłodniczki od nagrzewnic od nawiewu a one są z miedzi.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem oczyszczenia układu chłodzenia w samochodzie Golf II 1.8, gdzie występowało nierównomierne nagrzewanie chłodnicy. Użytkownik odetkał przewody, ale obawiał się osadów, takich jak kamień, które mogą ponownie zablokować układ. Zalecano stosowanie preparatów do płukania układu chłodzenia, w tym polecany przez uczestników "Radiator Flush" firmy Valvoline. Sugerowano także użycie dwóch środków do usuwania kamienia, w tym proszku, oraz zapoznanie się z instrukcjami producentów. Wspomniano o ryzyku stosowania chemicznych środków typu "Kret" do rur, szczególnie w aluminiowych instalacjach, co może prowadzić do uszkodzeń. Podkreślono, że najlepszą profilaktyką jest regularne stosowanie odpowiedniego płynu chłodniczego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA