witam temat Icc17 był wielokrotnie omawiany wszystkie porady zawarte w poprzednich postach przerobilem. sprawa wyglądała następująco po załączeniu próbkował 3 razy i wyskakiwał kod 27 trafo ewidentnie uszkodzone(zwarcie międzyuzwojeniowe) w miejsce oryginalnego trafo 10566060-p2 dałem PRX8316 jednoczesnie wymieniłem przepalony bezpiecznik zl11 podmieniłem na nowy IF01 (TDA8351) niestety po wymienienu wyżej wymienionych elementów zasilacz dalej próbkuje Zwarłem kolektor TL71 do masy celem wyłączenia układu zabezpieczeń nie pomogło następnie przerwałem obwód kontroli BCL poprzez odłączenie diody DL74 - bez zmian. Zblokowałem napięcie 8v poprzez zwarcie 4 nóżki IP95 do masy Pomiary podstawowych napięć wskazuje na duże ich zaniżenie to jest USYS tylko 58V u VIDEO tylko tylko 80V a zamiast 8V tylko 1,2V napięcie wyjsciowe z małej przetworniczki wynosi tylko 3V zamiast 6,8V sprawdziłem diody zenera DP20 DP21 DP22 są sprawne brakuje napięcia 5,7v na 7 końcówce IP20(TS3702CD) pozostałe napięcia dla tego układu w porządku wymieniłem kondensator CP10. W dalszym ciągu bez zmian Przy próbach startu widac jak zaczyna swiecic ekran lecz wywala kod 27