logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu modułu sterującego do BOSCH KGV35422, uszkodzony zasilacz

andrzej_nied 30 Maj 2005 19:33 2548 5
REKLAMA
  • #1 1536759
    andrzej_nied
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam serdecznie.

Dostałem do naprawy nową chłodziarkę BOSCH-a.
    Niestety choć była na gwarancji to serwis firmowy jej nie przyjął gdyż była wcześniej "macana" przez jakiegoś fachowca. Problem w tym że uszkodził się w niej modół sterujący a w zasadzie zasilacz tego modułu. Ma on trochę inną konstrukcję niż te które spotyka się w telewizorach i innym sprzęcie RTV. Próbowałem szukać schematów w sieci lecz nic nie znalazłem. Może ktoś z czytelników forum ma schemat do tej chłodziarki.
  • REKLAMA
  • #2 1537280
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1537731
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    A moze po prostu zenerka padla w zasilaczu? Sprawdz najpierw to :)
    Jak juz to zamiesc skana plyty z obu stron, wtedy fachowcy elektronicy beda mogli sie wypowiedziec bo typ niewiele mowi (a najczesciej nic)
  • REKLAMA
  • #4 1537777
    andrzej_nied
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam.

Jeżeli chodzi o zdjęcia płytki to sam bym chętnie takie zobaczył. Jak wspomniałem chładziarka była już w rękach "fachowca" coś tam polutował i nie wiem terez czy elementy które użył są zaminnikami oryginalnych. Trochę wyjaśniła by instrukcja montażowa.
  • REKLAMA
  • #5 1537836
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Czy na tej płycie to już niema Żadnych oznaczeń????Może opiszeszcoś nieco skoro chcesz podpowiedzi???
  • #6 1537960
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA