logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia C3-00 - Traci zasięg, wibracje czasami nie działają i inne

Eidems 11 Lip 2015 23:33 867 3
  • #1 14841327
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Witam! Posiadam dwa telefony nokia C3-00 w tym jeden od dnia zakupu. W telefonach występuje kilka problemów:
    Czasami tracą zasięg (oby dwa działają w plusie)
    Wibracje raz działają a raz nie, są po prostu losowe, obojętnie czy ktoś dzwoni czy przychodzi SMS
    Gdy pisze się sms-y lub otwiera się wiadomość występuję błąd, nie znaleziono rozmowy lub coś podobnego.
    Czasami nie można się dodzwonić, występuje błąd połączenia
    Telefony czasem się wyłączają czy restartują ale bardzo rzadko
    Jedyne co pomaga to wgranie oprogramowania od nowa phoenixem, soft jaki wgrywam to: V:8.70 PL odpowiednie wersje dla czarnej i niebieskiej nokii (takie mam telefony, lecz to pomaga na krótki czas). Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, jeden telefon pochodzi z polskiej dystrybucji, drugi został kupiony jako używany, również z polskiej dystrybucji, z simlockiem orange (który został zdjęty) w bardzo dobrym stanie na znanym portalu aukcyjnym. Czy to wina softu? Czy telefony mogą iść już na złom, chociaż nie widzę dla nich alternatywy na dzisiejszym rynku:/ Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi;)
  • #2 14841464
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Sprawdź baterię, modele z takim typem złącza jak ma C3 bardzo często po kilku latach tracą kontakt z płytą główną przez poszerzenie styków w baterii. U siebie podginam je igłą aby miały lepszy kontakt i w większości to pomaga na niektóre problemy. Najczęściej jest to brak czytania lub gubienie karty SIM przez brak kontaktu styku BSI z płytą główną.
  • #3 14843673
    Eidems
    Poziom 29  
    Baterie są od nowości oryginalne w telefonach, podgiąłem piny tak jak napisałeś memo333, zobaczymy jaki będzie efekt. A reszta rzeczy? To wina nie dopracowanego softu?
  • #4 14850111
    Eidems
    Poziom 29  
    Jednak brak efektu, dodatkowo zapomniałem dodać, że czasem nie ma rozmów, lub smsy się rozsypują na pojedyncze, pomaga restart telefonu, czy faktycznie nie da się z tym nic zrobić?
REKLAMA