Nigdy nie zajmowałem się żadnycmi pracami manualnymi. W związku z tym nie mam umiejętności, ani żadnych narzędzi.
Potrzebuję zrobić kilka różnych listw świetlnych z diód led, z tym, że:
- każda "listwa" jest tylko w jednym kolorze
- każda "listwa" ma inną długość (jedna będzie miała z 15 diód, inna 3)
- każdą "listwę" chciałbym móc niezależnie ściemniać
- całość zasilana z jednego źródła, najchętniej z gniazdka 230V
Co muszę kupić by być w stanie to zrobić? wiem, że na pewno będę miał stado problemów, wiele rzeczy popsuję, ale chcę się nauczyć i zrobić to samemu, z tym, że nawet nie wiem czy diody czymś się różnią, jak tak to czym, jak je wybrać, i czy coś poza: diody, kabelki do połączenie, zasilacz, cyna, lutownica, "coś do ściemniania" muszę kupić, czy to wystarczy?
Całośc nie ma być ładna - nikt tego nigdy nie będzie oglądał, w dodatku to nie będzie zamontowane "na sztywno" tylko raczej "podklejone" do trójwymiarowej konstrukcji.
Co muszę wiedzieć by jak najmniej być w stanie popsuć?
depesz
Potrzebuję zrobić kilka różnych listw świetlnych z diód led, z tym, że:
- każda "listwa" jest tylko w jednym kolorze
- każda "listwa" ma inną długość (jedna będzie miała z 15 diód, inna 3)
- każdą "listwę" chciałbym móc niezależnie ściemniać
- całość zasilana z jednego źródła, najchętniej z gniazdka 230V
Co muszę kupić by być w stanie to zrobić? wiem, że na pewno będę miał stado problemów, wiele rzeczy popsuję, ale chcę się nauczyć i zrobić to samemu, z tym, że nawet nie wiem czy diody czymś się różnią, jak tak to czym, jak je wybrać, i czy coś poza: diody, kabelki do połączenie, zasilacz, cyna, lutownica, "coś do ściemniania" muszę kupić, czy to wystarczy?
Całośc nie ma być ładna - nikt tego nigdy nie będzie oglądał, w dodatku to nie będzie zamontowane "na sztywno" tylko raczej "podklejone" do trójwymiarowej konstrukcji.
Co muszę wiedzieć by jak najmniej być w stanie popsuć?
depesz