logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MPM MMM03 - Opinie o maszynce do mięsa z metalową obudową i funkcją cofania?

sylwo1962 14 Lip 2015 20:16 2070 3
REKLAMA
  • #1 14848289
    sylwo1962
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Potrzebuję kupić maszynkę do mięsa.Zwróciłem uwagę na MPM MMM03.Nie ma nigdzie o niej opinii,dlatego nie wiem czy warto.Kusi mnie ta metalowa obudowa i funkcja cofania.A może lepiej zelmera?
    Z produktów MPM użytkuję żelazko.Ma z 8 lat i sprawuje się bardzo dobrze,ale czy maszynka też będzie się dobrze sprawowała?
    Może ktoś coś wie o tym sprzęcie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14848353
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3337
    Szczerze Ci powiem, że obecnie nie ma wielkiej różnicy między markami..
    Albo kupujesz sprzęt wysokiej klasy za bagatelne sumy albo.. resztę..
    Kiedyś MPM uchodził za chiński szajs.. Obecnie Zelmer w tej kwestii bije go na głowe, produkując jednorazowy sprzęt jakościowo porównując do dawnych chińskich zabawek :)

Także najrozsądniej będzie wybrać produkt tańszy mając świadomość, że jest on przewidziany na działanie przez okres 24 miesięcy..
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #3 14848443
    sylwo1962
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    W zasadzie od razu,mogłem kupić jakiegoś zelmera,ale po przykrych doświadczeniach z mikserem zastanawiam się.Nawet próbowałem naprawić,ale jak zobaczyłem te plastikowe tandetne, wytarte przekładnie,dałem sobie spokój.
    Na przykładzie rewelacyjnego żelazka mpm kupionego z 8 lat temu, z kosza w markecie za 50zł, wiem że to loteria.
    Ja raczej wiem więcej o sprzęcie komputerowym,na AGD się nie znam.Z praktyki wiem że sugerowanie się opiniami z sieci może być mylące.Zelmer ma dobre niby opinie,ale ja wolę opinię fachowców.
  • #4 14848869
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3337
    Zelmer miał kiedyś dobre opinie, owszem.. Produkuje jeszcze kilka starych konstrukcji jednak każdy nowy model prezentuje sobą coraz niższy poziom..
    Jako ciekawostkę dodam fakt ze np Generatory Pary Zelmera czy ekspresy do kawy produkuję takie same kilka innych firm, np Russel Hobs, Singer, czy masa niemieckich firm..
    Także nie jest to do końca produkt Zelmera, tylko niezależnej wytwórni w Chinach a Zelmer jedynie wykupuje prawo do naklejenia swojego logo..
    Opinie w internecie są takie " Każdy chwali to co ma, nawet gdy to największe g.. nikt do tego się nie przyzna"
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
REKLAMA