logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy mini 2 GT-S6500D - Nie czyta kart sim

Fishuu 25 Lip 2015 21:12 2955 3
REKLAMA
  • #1 14875029
    Fishuu
    Poziom 9  
    Witam,
    Dziś rano zepsuł mi się Sg s3, ale temat nie dotyczy s3 a mojego starego poczciwego mini 2. Bez zbędnego pisania opiszę wam mój problem, a polega on na tym że telefon nie czyta żadnych kart sim na początku pomyślałem że to wina mojej sim bo jest już strasznie wysłużona ale okazało się że nie postanowiłem, więc
    włożyć inną kartę nową dalej było to samo. Przeszukując inne tematy na nic konkretnego się nie natknąłem. Wypisze wam informacje o które ludzie prosili w innych tematach:
    - IMEI telefonu się wyświetla.
    - Typ sieci kom. UMTS.
    - Moc sygnału -103dBm 5asu.
    - W. Androida: 2.3.6 oryginalny (telefon kupiony w plusie).
    - W górnym menu/pasku wyświetla się ikona sim z wykrzyknikiem.
    - Tam gdzie powinna być podana sieć pisze Tylko połączenia alar.
    - Gdy próbuje wykonać jakaś czynność np: wpisać kod USSD piszę mi Sieć telefonii komórkowej niedostępna.
    Jeżeli będzie wam potrzebne jeszcze jakieś info to piszcie.
    Liczę na pomoc! :)
  • REKLAMA
  • #2 14875089
    dxxx

Poziom 24  
    Ocena: 173
    Czytnik sim jest uszkodzony (zgaduję) miałeś małą kartę włożyłeś w adapter i sru po pinach od sim. Trzeba rozkręcić i sprawdzić czy są wszystkie na miejscu.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • REKLAMA
  • #3 14875102
    131XIII
    Poziom 11  
    Ocena: 47
    U mnie brat miał podobny problem,zrobiłem Wipe'a (hard reset) i działa ;p
  • #4 14875173
    Fishuu
    Poziom 9  
    dxxx napisał:
    Czytnik sim jest uszkodzony (zgaduję) miałeś małą kartę włożyłeś w adapter i sru po pinach od sim. Trzeba rozkręcić i sprawdzić czy są wszystkie na miejscu.

Piny według mnie mają się dobrze i nie wkładałem małej karty.
    Co do kolegi mówiącym o hard resie próbuje go wykonać ale nie chce mi zaskoczyć
    kombinacja klawiszy Volume up + home + power albo coś ja źle robię... :cry:
    EDIT@ Postanowiłem się bliżej przyjrzeć gniazdu sim okazało się że jeden z pinów był ułamany a szkoda...
    Z tego co wiem to wymiana gniazda jest w okolicach 50zł szczerze nie opłaca się.
    Ale i tak dziękuje za pomoc :) nawet mi do głowy nie przyszło że gniazdo może byc uszkodzone.
REKLAMA