logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Roca Neobit 24/24F - Podgrzewa wodę tylko na wysokim ciśnieniu.

Deamon :) 31 Lip 2015 13:03 855 7
REKLAMA
  • #1 14889001
    Deamon :)
    Poziom 21  
    Ocena: 20
    Witam,
    Mam problem z piecem. Model Roca Neobit24/24F z systemem solarnym. Wczoraj coś się stało z piecem i przestał grzać wodę na niskim ciśnieniu dopiero przy odkręceniu wody w wannie piec się załącza natomiast jak puszczę wodę tylko z umywalki piec nie reaguje chyba że najpierw "wanna" włącze piec to wtedy ze zlewu leci ciepła woda nawet jak wyłączę wanne.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14889448
    Poziom 21  
    Ok wszystkie sitka wyczyszczone i dalej tylko wanna wyzwala piec, umywalka w łazience i kuchni nie a jeszcze wczoraj było wszystko ok.
  • REKLAMA
  • #5 14889525
    Poziom 21  
    Niestety nie wiem gdzie on jest...
  • REKLAMA
  • #7 14889613
    Poziom 21  
    Nie jestem pewien która doprowadza zimną wodę. Ze ściany wychodzi 5 rur: 2 do wymiennika ciepła (tak to się chyba nazywa) 1 dochodzi w okolice zaworu bezpieczeństwa 1 do pompy i 1 z zaworem kulowym do zaworu trójdrożnego w piecu na którym jest silnik odłączony. Przepraszam za chaotyczny opis....
  • #8 14973956
    Poziom 21  
    Czy jest mozliwosc regulacji momentu zapalenia plomienia? Tzn przy jakim cisnieniu wody ma wlaczyc sie piec?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z piecem Roca Neobit 24/24F, który przestał grzać wodę na niskim ciśnieniu. Piec uruchamia się tylko przy odkręceniu wody w wannie, a nie reaguje na krany w umywalce. Użytkownik sprawdził i wyczyścił sitka w bateriach, ale problem nadal występuje. Pojawiły się sugestie dotyczące sprawdzenia filtra wody użytkowej oraz lokalizacji rur doprowadzających zimną wodę do kotła. Użytkownik nie jest pewien, która rura jest odpowiednia, a także pyta o możliwość regulacji momentu zapalenia płomienia w piecu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA