logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus MemoPad HD 7 - Tablet nie włącza się po przerwanym wgrywaniu ROMu, co robić?

ma398 03 Sie 2015 21:26 2133 5
REKLAMA
  • #1 14896399
    ma398
    Poziom 25  
    Ocena: 15
    Witam Serdecznie,

Dzis wgrywałem "stockowy" rom do Asus MemoPad HD 7 gdyż coś mu odwalało resety nie pomagały, wszystko szło elegansio ,lecz w pewnym momencie mój super inteligentny komputer postanowił zrobić sobie reset... i sie sprawa posypała.... Doszło do tego ,że tableta nie moge w zaden sposób właczyć. Wszelkie kombinacje typu przyciski" Power+ volume +/- itd.. nie działają.. Tablet jest martwy... Teraz mam do was pytanie.Czy istnieje możliwość uruchomienia jakoś tego tableta i wgraniu roma od nowa... Znalazłem coś takiego, z instalacja romu na przygotowana karte SD i niby tablet pobudzi się do życia... czy to prawda? Dajcie jakieś wskazówki gdyż zupełnie nie wiem co mam robic... Dzieki za pomoc!!!!!

Link do tej instalacji z karty..

http://www.slatedroid.com/topic/24571-the-new-guide-revive-your-dead-tablet/
  • REKLAMA
  • #2 14896434
    keychi
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Jeżeli bootloader ładuje się to masz ostatnią szansę - tz skorzystać z flash toola - sprawdzone nie raz naprawiłem tak telefon, tablet. Z tym, że w przypadku flash toola nie bawisz się CWM, którego zakładam nie masz z uwagi na źle wgrany soft.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=46569755
  • REKLAMA
  • #3 14896447
    ma398
    Poziom 25  
    keychi napisał:
    Jeżeli bootloader ładuje się to masz ostatnią szansę - tz skorzystać z flash toola - sprawdzone nie raz naprawiłem tak telefon, tablet. Z tym, że w przypadku flash toola nie bawisz się CWM, którego zakładam nie masz z uwagi na źle wgrany soft.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=46569755

Niestety jak już napisałem tablet wgl nie reaguję na przycisk POWER ani na zaden inny :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14896524
    keychi
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Zainstaluj jak xda radzi sterowniki, uruchom flash toola i podepnij kabelek USB - jeżeli będzie dźwięk wykrytego urządzenia - to znaczy, że jeszcze jest ta szansa o której wspominałem - jeżeli będzie głucha cisza, brak wykrytego urządzenia - zostaje Ci programator pamięci lub drogi serwis.
  • REKLAMA
  • #5 14896549
    ma398
    Poziom 25  
    Pojawia się chmurka ,że komputer nie wykrywa urządzenia USB... Czy jest wgl sens próbować tej instalacji z karty SD o której wspomniałem?

Dodano po 11 [minuty]:

tam niby pare osób pisze w komentarzach ze ich tablet nie bootował ,był martwy a mimo to udało im się odpalić go z karty SD
  • #6 14897122
    ma398
    Poziom 25  
    Czy ktoś ma jakieś pomysły co mogę zrobić jeszcze "sam" ,żeby jakoś tablet ruszył ? Ja już przewertowałem internety i juz nie mam zupełnie pomysłu...

Dodano po 2 [godziny] 12 [minuty]:

NAPRAWIŁEM!!! Próbowałem dziś ponownie podłączyć tablet z kombinacjami przyciskow i w pewnym momencie komputer odnalazł tablet :D Zrobiłem flashtoolem cały proces od nowa . no i rom zaisntalowany wszystko śmiga :D ufff. Dzięki za pomoc i rady ;)
REKLAMA