logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szum DSL w słuchawce telefonu przy korzystaniu z Neostrady - jak to naprawić?

elektryk1e 01 Cze 2005 19:58 1470 7
REKLAMA
  • #1 1542501
    elektryk1e
    Poziom 22  
    Ocena: 34
    od pewnego czasu zdaza mi sie ze slysze szum dsl w sluchawce telefonu. kozystam z neostrady . telefon podlaczony jest przez filtr dolaczony do zestawu. poloczylem nastepujaco[/img]
    czym moze to byc spowodowane?
    Załączniki:
    • Szum DSL w słuchawce telefonu przy korzystaniu z Neostrady - jak to naprawić? bez tytułu.JPG (5.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1543520
    pieterek
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Podłączenie jest ok.Może być uszkodzony filtr choć to mało prawdopodobne.Podstaw inny i zobaczysz co się będzie działo.Potem TP niech spr linię.I pytanie jaki jest aparat.
  • REKLAMA
  • #3 1543655
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 1545473
    elektryk1e
    Poziom 22  
    mam siemens gigaset 2010
  • REKLAMA
  • #5 1939854
    max666
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Mam podobny problem. Posiadam jakas tani nie frimowy telefon i dzieje sie to samo. Po wlozeniu drugiego filtru troszke sie poprawilo, lecz dalej rozmowa jest klopotliwa.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1940906
    pol_s
    Poziom 25  
    Ważny jest również kierunek instalacji filtra, ale myślę , że u Ciebie jest ok. Wyłącz neostradę i jeżeli będzie szum zgłoś usterkę TP

Pozdrawiam
  • #7 1941611
    bart00
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kidyś zamiast prostego filtru Tepsa instalowała splitery.
    Sprawdź , czy na innym markowym telefonie dalej pojawia się ten szum.
    Niestety większość tanich telefonów ma żle zaprojektowany układ antylokalny,co powoduje że przenoszone jest nie tylko pasmo telefoniczne ale to co jest powyżej , też.
    Jeśli będziesz miał problem,wyślij mi mail , postaram Ci się przysłać taki spliterek.
  • #8 1976207
    elektryk1e
    Poziom 22  
    problem nie zostal rozwiazany
    ZAMYKAM

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem szumu DSL słyszanego w słuchawce telefonu podczas korzystania z Neostrady może wynikać z kilku przyczyn. Podłączenie telefonu przez filtr jest prawidłowe, jednak filtr może być uszkodzony lub niewłaściwie zainstalowany, co warto sprawdzić przez wymianę filtra lub zmianę jego kierunku instalacji. Niektóre modele telefonów, zwłaszcza tanie lub źle zaprojektowane, mogą przenosić pasmo powyżej standardowego pasma telefonicznego, co powoduje szumy. Wskazano, że telefony marki Panasonic mogą mieć naturalny, lekki szum, natomiast model Siemens Gigaset 2010 również zgłaszał problem. Zaleca się testowanie na markowym telefonie oraz wyłączenie Neostrady, aby sprawdzić, czy szum ustępuje, co pozwoli wykluczyć usterkę linii. W przeszłości stosowano splitery zamiast prostych filtrów, które mogą lepiej eliminować zakłócenia. W przypadku utrzymujących się problemów warto zgłosić usterkę do operatora TP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA