logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Z500 - brak stabilnego połączenia WiFi po aktualizacji do Windows 10

listonoszpat233 05 Sie 2015 10:44 1923 4
REKLAMA
  • #1 14899531
    listonoszpat233
    Poziom 2  
    Witam, po aktualizacji laptopa do Windowsa 10 mam problem z wifi, strony się ładują raz na jakiś czas, głównie to nie działa, połączenie z siecią jest, ale po chwili pojawia się ikona żółta przy ikonie sieci, i przestaje to działać. Na stronie lenovo sterowników do win10 niestety nie ma. DOddam że na innych urządzeniach wifi działa poprawnie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14904507
    Kempas
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    1) Daj na sztywno ustawienia IP, Brama.
    Zobacz co będzie się dziać, bo pewnie pokazuje się żółty trójkąt (w Win 7 jest taki) i on świadczy o braku internetu, ale połączenie z siecią jest.

2) Jak wystąpi problem w wierszu poleceń wpisz "cmd" i po otwarciu konsoli wpisz "ipconfig"
    Daj wynik, zobaczymy czy ma połączenie z siecią
    Krok drugi wykonaj mając ustawione automatycznie pobieranie adresu i bramy, czyli przed wykonaniem punktu 1.
  • REKLAMA
  • #4 14904968
    p1orun
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    podaj model karty WIFI jaka posiadasz
    Sprawdź czy producent karty wifi nie wydał nowszej wersji sterownika do niej
  • #5 14905025
    listonoszpat233
    Poziom 2  
    Karta sieciowa to Intel Centrino n2230, też podejrzewam sterowniki, pojawiły się nowe 29lipca. Są na stronie intela. Pobralem je ale nie mogę ich zainstalować, po uruchomieniu instalki pojawia się animacja ładowania, jest chwilę i znika, a po instalacji ani śladu, nawet w procesach. Gdy sprawdzam we właściwościach urządzenia, to nadal mam stary sterownik z kwietnia :/
REKLAMA