logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Overmax Vertis 01 - Telefon nie włącza się po wyjęciu karty SIM

KaaRooL93 06 Sie 2015 19:00 1404 2
  • #1 14902954
    KaaRooL93
    Poziom 2  
    Mam telefon Overmax Vertis 01. Po włożeniu karty sim do drugiego slotu telefon normalnie się włączył. Jednak po wyciągnięciu jej, telefon nie chciał się już włączyć. Był ładowany bardzo długo, komputer też go nie wykrywa. Sprawdzałem baterię oraz styki multimetrem i wszystko wydaje się działać.
    Nawet po podłączeniu do prądu, dioda się nie świeci.
    Rozkręciłem go by sprawdzić czy przypadkiem nic się nie odpięło. Również wszystko jest w porządku.
    Jakieś pomysły, co można by było jeszcze zrobić zanim oddam go do serwisu?
  • #2 14902987
    stachu_22
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Może przy wyjmowaniu karty podgięły się piny w złączu i powodują zwarcie uniemożliwiające uruchomienie telefonu ale to tylko taka mało prawdopodobna teza. A po podłączeniu ładowarki pojawia się napięcie na pinach idących do baterii?
  • #3 14904449
    KaaRooL93
    Poziom 2  
    Faktycznie jeden pin był nieco niżej niż pozostałe. Po odgięciu telefon dalej nie odpowiada.
    Napięcie na pinach po włożeniu baterii jest, napięcie na komponentach płyty gł też jest. Skoro wszędzie jest napięcie zastanawia mnie, dlaczego dioda w czasie ładowania się nie świeci.
REKLAMA