logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

overmax/vertis 01 plus - telefon przestał reagować na wszystko

Lord_Maciej 05 Lip 2014 19:12 4986 13
REKLAMA
  • #1 13769982
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    witam, wszystkich forumowiczów.
    Pewnego dnia telefon wyłączył się i przestał reagować na włączanie, ładowarkę i prubę wejścia w tryb update.
    Udało mi się go raz uruchomić, ale na ekranie, non stop wyskakiwały komunikaty, że dany ( każdy jeden ) proces przestał działać i zostanie zamknięty.
    Zablokowałem ekran no i nie było już możliwości uruchomienia telefonu. Wyłączyłem go więc przez wyjęcie baterii i teraz, czasem tylko, pokaże się napis overmax jako strona tytułowa przed uruchomieniem systemu.
    Dzisiaj starałem się go uruchomić, to przez cały dzień nie zareagował na nic.
    Pytanie moje dotyczy oprogramowania, które może go wykryć w komputerze, kiedy podłączam go pod komputer, czasem udaje się uzyskać dźwięk w windowsie, że nowy sprzęt podłączony, ale nie udało się zainstalować sterowników ( unknow device ).
    Jeśli potrzebne więcej informacji, chętnie wszystko napiszę, jeśli coś przeoczyłem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13770216
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Zainstaluj sterowniki Universal Android USB Driver i MT6589 USB VCOM drivers.7z. Spróbuj wgrać nowe oprogramowanie SP Flashtool. Sterowniki w załączniku.
    Załączniki:
    • MT6589_USB_VCOM_drivers.7z (266.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 13770251
    gsm-tech
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    @Lord_Maciej

Telefon wchodzi ci w faktory mode , jeśli tak spróbuj zrobić wipe , po tym powinien się uruchomić normalnie . Jeśli nie pomoże to pozostaje wgranie nowego romu .
  • REKLAMA
  • #4 13770661
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    telefon nie wchodzi w factory mode i tu jest problem.
    myślę, że gdyby wszedł, to dał bym radę, jutro z rana sprubóję wykonać to co napisaliście i od razu piszę jak poszło.
  • #6 13771783
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    Czy jeśli telefon nie reaguje na żadne operacje związane z kombinacją klawiszy,oraz na ładowarkę, to w jaki sposób oprogramowanie w kompie jest w stanie go wykryć??
    ( rom się pobiera, wciąż )
  • REKLAMA
  • #7 13771920
    nutergsm
    Pasowało by baterię naładować w osobnej ładowarce i wtedy sprawdzić.
  • #8 13771928
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    jest naładowana, udało się przedwczoraj

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Robię jak w tutoriale, podłączam wyłączony telefon i w programie jest cały czas searching, czy może to być spowodowane brakiem sterowników adb??
    Nie wiem jakie zainstalować, ponoć trzeba wiedzieć które zainstalować.
  • #10 13772355
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    Masz jakiś bezpośredni link do tych sterowników, bo pobieram jakieś dziwne rzeczy i wydaje mi się, że to nie to

Dodano po 23 [minuty]:

Takie coś mi się pokazuje w menadżerze zadań, kiedy telefon jest podłączony przez usb, Alcatel Single RNDIS Interface i co chwila się zmienia i pokazuje się żółty wykrzyknik i co chwila znika

Dodano po 45 [minuty]:

podłączam inny tel android i wyskakuje w menadżerze zadań wszystko jak powinno, czyli wszystkie sterowniki są, ponadto nie jestem w stanie włączyć debugowania w vertisie.
    Zaczyna mi się wydawać, że bez serwisu się nie obędzie
  • #11 13772629
    nutergsm
    Zainstaluj sterownik mtk poprzez menadzer urzadzeń. Kliknij na pytajnik i instalacja sterownika, wtedy wskaż ręcznie folder ze sterownikami mtk.
  • REKLAMA
  • #12 13773063
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    Z tego co widzę, to wszystko jest ok, więc telefon chyba się uwalił.
  • #13 13773513
    nutergsm
    No to pozostaje jakiś dobry serwis.
  • #14 13794612
    Lord_Maciej
    Poziom 6  
    Telefon poszedł do serwisu. Dzięki wszystkim. Zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Overmax Vertis 01 Plus, który przestał reagować na włączanie, ładowanie oraz próby aktualizacji. Po kilku nieudanych próbach uruchomienia, telefon czasami wyświetlał logo Overmax, ale nie wchodził w tryb factory mode. Forumowicze sugerowali zainstalowanie sterowników Universal Android USB Driver oraz MT6589 USB VCOM, a także użycie SP Flashtool do wgrania nowego oprogramowania. Użytkownik miał trudności z wykryciem telefonu przez komputer, mimo że bateria była naładowana. Ostatecznie, po wielu próbach, użytkownik zdecydował się na oddanie telefonu do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA