logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L70 - brak połączenia z internetem po przywróceniu ustawień fabrycznych

Juma2 07 Sie 2015 14:24 1779 8
REKLAMA
  • #1 14904688
    Juma2
    Poziom 10  
    Witam,
    Musiałam mój telefon LG L70 przywrócić do stanu fabrycznego. Po trudach jakoś go poukładam, ale nie mogę lub nie potrafię ustawić dostępu do internetu. Rozmawiałam z operatorem, nic to nie zmieniło. Po wpisaniu jakieś URL mam komunikat: jesteś offline i ERROR_INTERNET_DISCONNETED. Poza tym w momencie wyszukiwania Wi-Fi Free jest wpis, że jest wyłączone połączenie z siecią i nie można (potwierdziić?)
    Pozdrawiam i czekam na pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14904795
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Juma2 napisał:
    ...wpis, że jest wyłączone połączenie z siecią...

To może jednak wystarczy się po opcjach telefonu rozejrzeć, by dostęp skonfigurować (włączyć)?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #4 14904967
    Juma2
    Poziom 10  
    Operator to PLUS. Niestety jestem absolutnym laikiem i nie potrafię zrozumieć o co chodzi telefonowi, więc jeśli można by mi wytłumaczyć, to będę wdzięczna. Zapomniałam dopisać, że mam również w komórce sieć UPC. Przy niej jest napisane zabezpieczone, ale przy UPC Wi-Free wpisane jest: problem uwierzytelnienia.
    Nadal proszę o pomoc lub wskazówkę do kogo mam się zwrócić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 14905302
    Juma2
    Poziom 10  
    Postąpiłam zgodnie z informacją z podanego linku i zapisałam. Jednak nadal nie mam dostępu do internetu. Zauważyłam też, że przedtem miałam w informacji o telefonie, w 'sieć' oznaczenie, że sieć jest dostępna oraz nr IP, a teraz tego brak - stan sieci komórkowej - rozłączona, IP niedostępny. Czy mogą mi pomóc w salonie PLUSA? A może jeszcze tutaj dostanę jakąś poradę. Niestety, laicy też żyją na tym świecie.
    Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #8 14905629
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    Wejdz w Ustawienia, Uzycie danych i upewnij sie ze opcja Dane Mobilne jest wlaczona.
    Nastepnie wroc do poczatkowego menu ustawien, wybierz Wiecej, Sieci komorkowe i Punkty dostepowe. W tym miejscu zaznacz kropke obok Internet.

Jesli chodzi o UPC WiFree to musisz miec haslo sieci ktore dostajesz od UPC po wlaczeniu udostepniania na swoim routerze, inaczej ta siec nie dziala.
  • #9 14939247
    Juma2
    Poziom 10  
    Witam,
    Bardzo dziękuję za pomoc. Jednak nie potrafiłam doprowadzić do poprawnego działania telefonu. Internet ciągle mi się wyłączał. Dopiero córka będąc u mnie na kilka dni "coś tam" zrobiła i telefon działa jak powinien. A swoją drogą właśnie z powodu tej wizyty nie odzywałam się i nie podziękowałam wcześniej. Teraz bardzo za to przepraszam i bardzo dziękuję wszystkim, którzy chcą i potrafią pomóc. To tylko mój brak wiedzy w tej dziedzinie spowodował, że świetne porady nie odniosły oczekiwanego rezultatu. Z pewnością nie raz będę potrzebowała Państwa pomocy i już wiele razy z tej pomocy korzystałam i wiem, że tutaj ją znajdę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
    Juma2

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dostępu do internetu po przywróceniu telefonu LG L70 do ustawień fabrycznych. Pomimo kontaktu z operatorem PLUS i prób konfiguracji, problem nadal występował, a komunikaty błędów wskazywały na brak połączenia. Użytkownik otrzymał kilka wskazówek dotyczących włączenia danych mobilnych oraz konfiguracji punktów dostępu. Ostatecznie, po interwencji córki, telefon zaczął działać poprawnie, co potwierdziło, że problem mógł wynikać z braku wiedzy użytkownika w zakresie ustawień sieciowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA