Wątek ze sprawami technicznymi, rozliczeniowymi itp związanymi z instalacjami OZE
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamJuras 1981 napisał:Ja czekałem na licznik 2 tygodnie sąsiad z mojej ulicy 2 miesiące wiec nie wiem ile będzie u ciebie.Panowie, a ja mam nieco inne pytanie dotyczące OZE. Założyłem instalacje on grid 1kW, a dokładniej firma do tego uprawniona. Złożyłem potrzebne papiery wraz ze schematem i innymi papierami do operatora energii.
Juras 1981 napisał:Panowie, a ja mam nieco inne pytanie dotyczące OZE. Założyłem instalacje on grid 1kW, a dokładniej firma do tego uprawniona. Złożyłem potrzebne papiery wraz ze schematem i innymi papierami do operatora energii.
Miął już ponad miesiąc i 10dni i zero odzewu. Panowie jak długo trzeba czekać na reakcje operatora? ..
amalino napisał:
Czy u nich operatorów również macie takie przygody? Jak tylko usłyszą słowo prosument dostają białej gorączki i nastawienie do petenta zmienia się o 360 stopni.
esowa napisał:Zapłaciłbyś jedynie tzw. opłaty stałe tzn. ok 150 zł/rok.
amalino napisał:esowa napisał:
Zapłaciłbyś jedynie tzw. opłaty stałe tzn. ok 150 zł/rok.
Jak to policzyłeś? W moim przypadku przy rozliczeniu 2 miesięcznym(tylko takie jest w Enerdze) do zapłaty mam w granicach 50zł co za rok daje 300zł.