logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przesiadka z Xbox 360 na PS4 – czy opłaca się zmienić konsolę na Sony?

Resist 07 Sie 2015 15:19 1782 6
REKLAMA
  • #1 14904827
    Resist
    Poziom 8  
    Cześć wiem że takich tematów jest pewnie mnóstwo ale szukam odpowiedzi już od bardzo dawna i jeszcze jej nie znalazłem więc postanowiłem się kogoś zapytać.
    A więc pytanie takie jak w temacie.Mam obecnie xboxa 360 i bardzo go lubię
    ale doszłem do wniosku że już czas się będzie przenieść na nowszą generację.
    Myślałem także na Xbox One z uwagi że już miałem sprawdzonego xboxa, lecz tym razem to konsola SONY zdobyła moje uznanie , bo na PC który uciągnałby najnowsze gry na wysokich musiałbym wydać około 3000zł , a wiadomo nie każdego na to stać.Wiem że niedługo starsze konsole przestaną być wspieranę a ja chciałbym zacząć grać w nowe gry na nie oszukujmy się sprzęcie dużo mocniejszym od mojego dobrego xboxa.Więc zwracam się do osób które Mają tą konsolę z pytanie czy była by ona dobrym wyborem.Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 14904891
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14905031
    Resist
    Poziom 8  
    A czy wziąłeś po uwagę że można kupować używki lub wymieniać się z kimś?
    Mógłbym kupić laptopa ale musiał bym zbierać na niego o wiele dłużej niż na konsolę.
    A chciałbym już pod koniec tego roku móc sobie pograć bo PS4 mogę mieć już na święta natomiast zbieranie na dobrego lapka zajmie mi pewnie jeszcze z rok.Dodam jeszcze że mam aktualnie laptopa , może nie jakiegoś rewelacyjnego ale spełnia moje oczekiwania.
  • REKLAMA
  • #4 14922534
    mastersq10
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Też jestem posiadaczem xbox'a 360, tak samo jak ty myślę o zainwestowaniu w nową konsole. Z początku miałem zbierać na dobrego pc ale pieniądze się rozpłynęły tu i tam ;) więc podjąłem decyzje o zakupie ps4. Sam się też waham przed zakupem, ponieważ gry są drogie (używane min. 100zł), przerobienie konsoli nie opłacalne ze względu na utratę gwarancji. Ale wiedźmina 3 chciałoby się zagrać ;) Po wielu godzinach zastanawiania się nad kupnem stwierdziłem, że warto jednak kupic
  • REKLAMA
  • #5 14923031
    Resist
    Poziom 8  
    mastersq10 napisał:
    Też jestem posiadaczem xbox'a 360, tak samo jak ty myślę o zainwestowaniu w nową konsole. Z początku miałem zbierać na dobrego pc ale pieniądze się rozpłynęły tu i tam ;) więc podjąłem decyzje o zakupie ps4. Sam się też waham przed zakupem, ponieważ gry są drogie (używane min. 100zł), przerobienie konsoli nie opłacalne ze względu na utratę gwarancji. Ale wiedźmina 3 chciałoby się zagrać ;) Po wielu godzinach zastanawiania się nad kupnem stwierdziłem, że warto jednak kupic

Mam dokładnie tą samą sytuacje co ty.Miał być komp ale wiadomo są jeszcze małe wydatki po drodze a tu jakaś gra na xboxa , a to jakiś fajny film do kina skoczyć ....itp.Racja używki kosztują ponad 100 zł ale myślę że warto kupić je np.: w dobrym stanie to wyjdzie tyle samo co wydajemy na xboxa. Zawsze można oczywiście się wymieniać grami lub jeśli ma się jakiś znajomych z ps4 wymieniać się grami z nimi.Wiedźmin 3 genialne a nawet wybitna gra i pierwsza na mojej liście do przejścia na ps4.Powodzenia z twoim zakupem ja także kilka dni temu postanowiłem że kupie ps4 , już nie mogę się doczekać oprawy graficznej która będzie kilka razy lepsza niż na xboxie.
  • Pomocny post
    #6 14923062
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 14934255
    Resist
    Poziom 8  
    Dzięki wszystkim za pomoc temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad zakupem konsoli PS4, mając już Xbox 360, i porównuje opcje przejścia na nowszą generację. W dyskusji pojawiają się obawy dotyczące wysokich kosztów gier na konsole oraz utraty gwarancji przy przeróbkach. Użytkownicy sugerują, że zakup używanych gier lub wymiana z innymi graczami może być korzystnym rozwiązaniem. Wiele osób podkreśla, że PS4 oferuje lepszą grafikę w porównaniu do Xbox 360, a także wyraża chęć zagrania w popularne tytuły, takie jak Wiedźmin 3. Ostatecznie, niektórzy decydują się na zakup PS4, mimo że PC oferuje lepszą grafikę.
REKLAMA