logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szybkie zużycie transferu internetu mobilnego w Plusie - Windows 8.1

rain_deer 14 Sie 2015 16:02 3144 5
REKLAMA
  • #1 14920890
    rain_deer
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Dzień dobry. Mam problem z mobilnym internetem (w Plusie), a mianowicie jakiś proces zjada mi bardzo szybko transfer. Teraz korzystam nie całą godzinę z internetu i już poszło mi 110 MB. Wyłączyłam już uaktualnienia windowsa (mam 8.1) ale dalej coś pochłania przesył. Nie oglądam filmów na youtube i nie ściągam żadnych rzeczy z netu właśnie z uwagi na to, że mam mobilny net, ograniczony do 10 GB. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14920950
    oklin123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Spróbuj zrobić tak: start->uruchom->w okno uruchom wpisz: cmd -> w okno ktore ci wyskoczy wpisz: netstat -o ,pokaże ci wszystkie aktualne połączenia(interesują cię numery PID). Teraz otwórz menadżer zadań i w zakładce "widok" na górze okna kliknij "wybierz kolumny" zaznacz: "PID (identyfikator procesu). Teraz wystarczy, że porównasz numery z menadżera i tego czarnego okienka i wszystko wiesz :)
  • REKLAMA
  • #3 14921046
    rain_deer
    Poziom 8  
    Zrobiłam jak napisałeś, ale wyświetliły mi się numery PID, którym w menedżerze zadań nie jest przypisany żaden proces. I wyświetliło mi się zaledwie kilka procesów. Wcześniej sprawdziłam już cmd komendą netstat, wtedy, kiedy napisałam pytanie na forum i kiedy transfer mi dosłownie w oczach znikał i wyświetliło się kilkanaście procesów. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że można porównać PID. Czyli coś było, ale teraz jest nieaktywne.
  • REKLAMA
  • #4 14921118
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Zainstaluj dowolny firewall i sprawdz co dokladnie korzysta z sieci.

Zapewne beda to jakies aktualizacje aplikacji/systemu.
  • REKLAMA
  • #5 14921300
    rain_deer
    Poziom 8  
    Mam firewalla z windowsa, ale jak widać przepuszcza wszystko. Bo pewnie są to jakieś niepotrzebne mi aktualizacje. Jaka zapora sieciowa nie będzie się kłócić z avastem?
REKLAMA