logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Okazja czy wyprzedaż złomu? 2zł/W polikryształów

Bartusjusz 17 Sie 2015 10:24 1326 6
REKLAMA
  • #1 14926516
    Bartusjusz
    Poziom 25  
    Ocena: 85
    Cena kusi, ale jak to mówią okazje są tylko w pułapce na myszy, dodatkowo sprzedawca ma nowe konto.
    Okazja czy wyprzedaż złomu? 2zł/W polikryształów
    W ogóle da się kupić sprawne polikryształy, bez wad fabrycznych i podatności na korozję w tej cenie?
  • REKLAMA
  • #2 14926549
    prose
    Poziom 36  
    Ocena: 850
    Bartusjusz napisał:
    Cena kusi, ale jak to mówią okazje są tylko w pułapce na myszy, dodatkowo sprzedawca ma nowe konto.

W ogóle da się kupić sprawne polikryształy, bez wad fabrycznych i podatności na korozję w tej cenie?

2 zł to ne okazja jak byś napisał 1 zł za W to w tedy jest okazja ja kupowałem po 0,50 zł za W monokryształy 2 kW .I wszystkie są na dachu ,parametry z tabliczki się zgadzają nawet wychodzi lepiej. Produkcja już pół roku i wszystko w porządku.
  • REKLAMA
  • #3 14928244
    Bobyx1968
    Poziom 16  
    Ocena: 57
    Nie widać wyraźnie tej tabliczki znamionowej - celowo czy przez przypadek - ale chyba się dopatruję tam klasy paneli "B" - ja bym tego nie brał. Dopłacisz po 1 pln do Wp i masz ganz neue prosto z taśmy z 10-letnią gwarancją od polskiego producenta
  • #4 14928266
    prose
    Poziom 36  
    Właśnie nikt nie patrz jaka klasa.
  • REKLAMA
  • #5 14928859
    Bartusjusz
    Poziom 25  
    Ocena: 85
    Rzeczywiście sądząc po jego innych aukcjach na 90% to jest klasa B. Z tego co wyczytałem oznacza to -20% mocy i potencjalnie szybszą degradację. Czyli zwykła cena.

Prose
    Wow, po 50gr. to u mnie w okolicy sztuki potłuczonymi szybami wiszą drożej :)
  • REKLAMA
  • #6 14929418
    prose
    Poziom 36  
    Bartusjusz napisał:
    Prose
    Wow, po 50gr. to u mnie w okolicy sztuki potłuczonymi szybami wiszą drożej

Dlatego pisze że to była okazja i czekam na następne ,kiedyś się trafi .Potłuczone to kupiłem do ładowania aku po 0,20 gr.
  • #7 14936429
    Tech132
    Poziom 29  
    Ocena: 390
    Byłem u tego Pana z ogłoszenia osobiście ,panele ma nowe i używki z tego roku z marca stan idealny .
    Kupiłem 40 sztuk 255 W .Polecam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat zakupu polikryształowych paneli słonecznych w cenie 2 zł za W. Wątpliwości dotyczą jakości oferowanych paneli, które mogą być klasy B, co oznacza niższą moc i szybszą degradację. Niektórzy użytkownicy podkreślają, że lepszym rozwiązaniem jest dopłacenie do paneli od polskiego producenta z gwarancją. Inni dzielą się doświadczeniami z zakupami, wskazując na możliwość nabycia używanych paneli w lepszej cenie. Wskazują również na różnice w cenach w zależności od stanu paneli.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA