logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty program do edycji filmów: cięcie, muzyka, modyfikacja obrazu

piotrek power 02 Cze 2005 20:50 5301 8
REKLAMA
  • #1 1545476
    piotrek power
    Poziom 27  
    Ocena: 195
    Witam wszystkich.
    Mam pytanie: jakim programem mógłbym wcinać i wycinać kawałki filmów, podkładać inną muzykę lub ją usuwać, modyfikować obraz. Czy istnieje taki program? Najlepiej żeby był dość prosty w obsłudze :)

Za pomoc. Z góry dziękuję.

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

Jak już nie ma prostych w obsłudze to może być skąplikowany :). Chodzi mi konkretnie o nazwy takich programów, bo szukam i znalazłem kilka postów na podobny temat ale te programy nie wykonają tego co mam do zrobienia.
  • REKLAMA
  • #2 1545780
    dingi
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    no to sobie troche popisze :)

dla filmow *.avi najlepszym jest darmowy Virtualdub - nim wytniesz przesuniesz glos,mozesz wyciac kawalek itd.

dla filmow w postaci mpeg niezastapionym jest TmpegNc Plus ( w pelnej wersji - bo inaczej tylko dla mpeg1 )

Chcialbym ci ale przy okazji powiedziec, ze tyle ile jest uzytkownikow - tyle roznych glosow na temat tego ktory lepszy i latwiejszy.

Kazdy z nich ( nawet te ktorych ja nie wymienilem ) jest na poczatku w miare skomplikowany -pozniej to poprostu zabawa.

Zycze owocnej pracy
  • REKLAMA
  • #3 1545817
    air_szyna
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Adobe premiere, duży kombajn, płatny ale mozna zassać wersję 30 dniową.
    Jednocześnie jeśli ktoś zna coś małego i darmowego to też bym był wdzięczny za informację.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1546518
    kochaś
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Polecam Ulead Video :)
  • #6 1547120
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Ja polecam NanDub lub VirtualDub. Są dość skomplikowane ale mają duże możliwości. Ściągnąc je można z pakietem GordianKnot ze strony http://doom9.org

Pozdrawiam.
  • #7 1547271
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Polecam Pinnacle Studio 9 jest po polsku i jest ...wspaniały.
  • #8 1547361
    piotrek power
    Poziom 27  
    Ocena: 195
    anddd napisał:
    Polecam Pinnacle Studio 9 jest po polsku i jest ...wspaniały.

Już go ściągam. Tylko wydaje mi się że będzie miał za mało funkcji, ale zobaczymy.
  • #9 1554488
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Na funkcje narzekać nie będziesz jest pełno dodatków.Sam montowałem na nim swoje wesele...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano prostego programu do edycji filmów umożliwiającego cięcie, podkładanie lub usuwanie muzyki oraz modyfikację obrazu. W odpowiedziach polecano różne narzędzia, zarówno darmowe, jak i płatne. Do filmów AVI rekomendowano darmowy VirtualDub, który pozwala na wycinanie fragmentów i przesuwanie dźwięku. Dla plików MPEG wskazano TmpegNc Plus (pełna wersja). Wśród bardziej rozbudowanych, płatnych programów wymieniono Adobe Premiere (dostępna wersja testowa 30 dni), Ulead Video oraz Pinnacle Studio 9, który jest dostępny w polskiej wersji językowej i oferuje wiele dodatków. Dodatkowo polecano NanDub, który wraz z VirtualDub można pobrać z pakietu GordianKnot na stronie doom9.org. Większość programów może być na początku skomplikowana, ale oferuje szerokie możliwości edycyjne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA