logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz CAMBRIDGE AUDIO AZUR 340A nie włącza się z pilota

zen58 18 Sie 2015 21:18 1386 4
REKLAMA
  • #1 14930769
    zen58
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich i proszę o radę. Niedawno zakupiłem wzmacniacz jak w tytule.
    Wszystko działa b. dobrze poza włączaniem z pilota. Ręcznie przyciskiem wzmacniacz można załączyć jednak na pilot nie reaguje. Pozostałe funkcje z pilota jak przełączanie wejść działają. Proszę o podpowiedź jaka może być przyczyna i co ewentualnie sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #2 14931112
    hajy
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    Witam

Stawiam na uszkodzony pilot. Można to sprawdzić poprzez skierowanie diody nadawczej na jakąś kamerkę z podglądem (webcam lub komórka), nacisnąć przycisk, jak będzie widać święcenie to pilot sprawny jak nie to uszkodzony.
    Jak będzie wiadomo czy pilot sprawny czy nie będziemy myśleć dalej.

Pozdrawiam Romek
  • REKLAMA
  • #3 14931152
    zen58
    Poziom 10  
    Zgodnie z sugestią sprawdziłem pilota na podglądzie komórki gdzie widoczne są dwie diody chociaż jedna świeci jakby słabiej. Przycisk on/off również powoduje świecenie diod. Proszę o dalsze sugestie.
  • REKLAMA
  • #4 14934438
    hajy
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    Witam

Po lekturze instrukcji użytkownika wniosek jest tylko jeden, ten wzmacniacz ma mechaniczny włącznik nieobsługiwany z pilota. Na pilocie przycisk jest do obsługi odtwarzacza cd.

Pozdrawiam Romek
  • #5 14934570
    zen58
    Poziom 10  
    Dziękuję za informację i zaangażowanie. Niestety nie posiadam instrukcji do tego wzmacniacza a przycisk na pilocie wprowadził mnie w błąd :)
    Dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA