logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać kod do radia CD Renault z rozbitego auta?

fido 02 Cze 2005 23:49 2119 6
REKLAMA
  • #1 1546064
    fido
    Poziom 26  
    Ocena: 133
    kumpel przyniosl mi do sprawdzenia cd radio renault ktore wziol z rozbitego samochodu a ze ma samochud ranault kango to chcialby je sobie zalozycz problem polega na tym ze nie wiem co to za marka i trzeba wpisac kod ktorego nie mam czy bylby ktos wstanie mi pomoc jak wyciagnac kod z tego radia
    Załączniki:
    • Zdjęcie021.jpg (11.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1546235
    MARTIINO
    Poziom 20  
    Ocena: 95
    Z boku jest naklejka na której pisze wiecej niz widać na zdjęciu.Podaj dane z tej naklejki zeby można było zidentyfikować te radyjko.Pewnie jest to Philips tylko jaki model??
  • REKLAMA
  • #3 1546252
    fido
    Poziom 26  
    MARTIINO napisał:
    Z boku jest naklejka na której pisze wiecej niz widać na zdjęciu.Podaj dane z tej naklejki zeby można było zidentyfikować te radyjko.Pewnie jest to Philips tylko jaki model??

nie wiem czy moge tu podawac nr seryjne ale chyba nie bardz jedynie moge ci na priva wyslac z tego co widze to w sordku jest pamiec 24c32 tylk jak ja podlaczyc zeby cos zczytac, model radia to 22dc239/62
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1546264
    MARTIINO
    Poziom 20  
    Ocena: 95
    Tak samo jak np.24C16,24C01 itd... , musisz mieć programator do pamięci eeprom I2C.Numerów seryjnych nie trzeba,chodziło mi o model tego Philipsa.Powinno tam być coś takiego 22RCxxx/xx lub 22DCxxx/xx to jest właśnie model.
  • REKLAMA
  • #5 1546296
    fido
    Poziom 26  
    MARTIINO napisał:
    Tak samo jak np.24C16,24C01 itd... , musisz mieć programator do pamięci eeprom I2C.Numerów seryjnych nie trzeba,chodziło mi o model tego Philipsa.Powinno tam być coś takiego 22RCxxx/xx lub 22DCxxx/xx to jest właśnie model.

tylko czy w tej pamieci jest zpiasany kody czy gdzies indziej jesli w nie to w jakiej sekcji
  • Pomocny post
    #6 1546623
    Ciurejka
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Tego typu radia są bardzo proste do rozkodowania, przewaliłem ich bardzo dużo, mogę podpowiedzieć, że kod jest w ostatniej lini Eepromu, a licznik błędów o linię wyżej
  • #7 1548936
    fido
    Poziom 26  
    wielkie dzieki temat mozna zamknac przepraszam za umieszaczanie na forum

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem uzyskania kodu zabezpieczającego do radia CD Renault pochodzącego z rozbitego samochodu. Radio zostało zidentyfikowane jako model Philips 22DC239/62. Aby odczytać kod, konieczne jest użycie programatora pamięci EEPROM typu I2C, gdyż kod znajduje się w pamięci 24C32 zamontowanej wewnątrz radia. Kod zabezpieczający zapisany jest w ostatniej linii pamięci EEPROM, natomiast licznik błędów znajduje się w linii poprzedzającej. Dzięki temu można odczytać kod i odblokować radio bez konieczności posiadania oryginalnego kodu producenta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA