logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NEC E338 - jak usunąć błąd Please insert correct USIM card?

Maslarz 03 Cze 2005 08:29 1074 2
REKLAMA
  • #1 1546493
    Maslarz
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Nec e338 został przewieziony z Anglii, gdzie pracował bez zarzutu. PO oddaniu w ręce fachowców w Polsce celem zdjęcia sim locka pojawia się napis : Please insert correct USIMcard. Po włączeniu programu unlock pokawia się komunikat Code err IPLF-RAM. Jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 1547346
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    insert correct usim card oznacza tylko tyle, ze ma simlocka.

i trzeba go zdjac ... tyle ze nie wiadomo dokladnie co mu poprawili, czy tylko nie zdjeli czy uwalili ze ma teraz np 4 locki :-(

nie znam programu o którym mówisz.
    ja mam soft który robi simlocka za pomoca przewodu com'owego (rs232)

pozdro
    Marek
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #3 1600415
    Maslarz
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Sam sobie odpowiem, bo przewalczyłem problem. Podstawowy problem - nie odblokuje Nec E338 z portu USB. Sam zrobiłem kabel na MAX232 - program sciągnąłem z www.mks.nm.ru. Uruchamiasz program . Przechodzisz na MISC. ustawiasz port ( np com2). wracasz na DIRECT. wciskasz READ IMEI. Jeżeli wybrałeś port prawidłowo telefon powinien się przedstawić. Nastepnie wciskasz unlock. jeśli się nie odblokował, przechodzisz na MISC, wciskasz RESET - w ten sposób kasujesz licznik. I telefon odblokowany. Program jest trial,
    Dzięki Marku za odpowiedź, to mnie naprowadziło na ślad. :P
REKLAMA