logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modecom Freetab 9701 IPS - wgranie nowszego softa programem PhoenixSuit

skorzany85 26 Sie 2015 22:31 10755 2
REKLAMA
  • #1 14949894
    skorzany85
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, jestem posiadaczem w/w tableta jednak ma on wgranego softa plusa przy czym łapie straszne zawieszki. Więc tak - postanowiłem zaktualizować soft z tej stronki:
    http://www.modecom.pl/pliki_do_pobrania/wspar...iezka=/Tablety/FreeTAB-9701-IPS-PLUS/firmware
    pobrałem android 4.1.1 oraz program PhoenixSuit, była tam również instrukcja krok po kroku jak ową aktualizację przeprowadzić. Po problemach z aktualizacją PhoenixSuit z 1.05 do 1.10 w końcu udało mi się pobrać gotową wersję 1.10 nie wymagającą instalacji (wszystkie pliki+ exe były już w folderze)
    Postępuję wg instrukcji krok po kroku i dochodzę do momentu, gdzie tablet podłączony już za pomocą kabla usb po zastosowaniu kombinacji klawiszy vol+ i power uruchamia się w trybie debugowania - PhoenixSuit wykrywa go jako nowe urządzenie wszystko cacy jednak według poradnika automatycznie powinno wyskoczyć w programie okienko informujące o zmianie oprogramowania. U mnie nie dzieje się nic. Gdy próbuję robić to ręcznie i przechodzę w programie do zakładki firmware i klikam upgrade to w tym momencie tablet mi się restartuje a w programie wyskakuje okienko chyba coś w stylu że nie ma urządzeń do aktualizacji. Czy mógłby ktoś mi pomóc i wytłumaczyć, jak mogę w końcu zmienić to oprogramowanie? Próbowałem na 4 kompach. win xp sp3, win 7 32 bit i ten, który obecnie posiadam win 7 64 bit. Pomocy.
  • REKLAMA
  • #2 14950209
    Willing
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    PhoenixSuit czasem potrafi grymasić na niektóre obrazy systemu. Kiedyś pobrałem z 30 gb obrazów systemu dla tabletu z allwinnerem A13 i po kolei testowałem, okazało się, że przy niektórych za nic nie chciał wgrywać ich na urządzenie, a pozostałe działały bez problemu. Spróbuj wgrać najpierw starszy obraz, bo może obraz systemu jest źle zrobiony. Poza tym sprawdź w menadżerze urządzeń czy windows na pewno instaluje dobry sterownik dla tabletu.
    W większości modeli z allwinnerem wystarczy, że odpalisz go trzymając cały czas power i vol+, wtedy automatycznie powinien wejść w tryb flashowania.
  • #3 14951184
    skorzany85
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Na początku dzięki za odpowiedź. Ściągnąłem z tej stronki dla próby starszego softa 4.0.3 ale niestety sytuacja wygląda identycznie, jak w przypadku 4.1.1. Nie wiem, skąd pobrać inne wersje, ale moim zdaniem te ze strony producenta chyba powinny być najpewniejsze. Może to być wina PhoenixSuit, że sciągnąłem wersję, którwj nie trzeba instalować, tylko jest już gotowy folder z plikami? Jest to wersja 1.10, w plikach ze strony jest wersja 1.05 i w instrukcji ze strony jest napisane, że należy ją zaktualizować do 1.07 ale mi wyskakuje aktualizacja do nowszej właśnie 1.10 i gdy już się zaktualizuje to na końcu wyskakuje komunikat: PhoenixSuit nie jest prawidłową aplikacją systemu Win 32. W trybie zgodności z xp, vista też się nie uruchamia. Jakiekolwiek pomysły, jak mogę zaktualizować ten system? Jakiś inny program, inny obraz firmware? Nie znam się zbytnio na tym, dlatego proszę o pomoc.
REKLAMA