logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Modecom FreeTab 9701 IPS nie chce się włączyć

Wimp 10 Gru 2017 12:24 6336 9
REKLAMA
  • #1 16880746
    Wimp
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Witam, tak jak w Temacie, posiadam owy tablet, jednak ładuję się do momentu czerwonego napisu MODECOM, i na tym stoi, zależy mi aby odzyskać dane z tego tabletu, które są na jego wewnętrznym dysku.

Proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 16880767
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16880773
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 16880804
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 16880808
    Wimp
    Poziom 7  
    Dobrze, dziękuję :)

Dodano po 38 [sekundy]:

A przycisk HARD RESET z tyłu tableta, by nie pomógł ?

Dodano po 14 [minuty]:

Znalazłem coś takiego, jednak tutaj ludzie piszą, że jeden błąd, i może być po plikach na Dysku, czego się boję http://forum.android.com.pl/topic/79312-recovery-dla-modecom-freetab-9701/
  • #8 16880868
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    Może uda ci się zrobić backupa tego co ci jeszcze zostało ale jeśli nie miałeś rota albo włączonego debugowania USB to raczej nic z tego. Na tego typu nośnikach danych jeśli mogę to tak nazwać lepiej nie trzymać ważnych danych albo tak konfigurować aby przynajmniej synchronizować konto google i robić kopie automatyczne na chmurę.
  • #9 16880877
    Wimp
    Poziom 7  
    Nie wiem, czy na owym Tablecie jest włączone Debugowanie USB, ale roota raczej w nim nie było. napiszesz mi jak zrobić tego backupa ? z góry dziękuję za pomoc :)

Dodano po 2 [minuty]:

Kolega też mówił, że niby jakoś się da podłączyć do niego dysk zewnętrzny i wszystko zgrać, tylko nie wiem czy jest to możliwe, i nie wiem jak :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z tabletem Modecom FreeTab 9701 IPS, który nie włącza się poprawnie, zatrzymując się na ekranie z napisem MODECOM. Istnieje obawa o utratę danych podczas próby wejścia w tryb Recovery. Użytkownik otrzymuje wskazówki dotyczące przytrzymania przycisków zasilania i zmniejszania głośności, co pozwala na dostęp do menu Recovery. Użytkownik pyta o możliwość wykonania kopii zapasowej danych oraz o podłączenie zewnętrznego dysku w celu odzyskania plików. Wskazówki dotyczące backupu są podawane, jednak podkreśla się, że brak włączonego debugowania USB lub roota może utrudnić proces.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA