logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 2600 z Plusa - ile trwa ładowanie nowego telefonu?

Parthenon 03 Cze 2005 20:58 957 6
  • #1 1548160
    Parthenon
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    czesc właśnie kupiłem nową nokie 2600 jest na rocznej gwarancji w salonie plusa problem tkwi w tym ze ładuje sie juz prawie 3,5 godz i ładowanie dalej trwa to nokia jest walnieta czy po prostu tyle sie ładuje telefon jesli sie ładuje to powiedzcie ile powinien trwa ten proces dzieki za szybką odpwoiedz
  • #2 1548194
    chemik_16
    Poziom 27  
    Ocena: 127
    powinno pisać w instrukcji :)
    ale sądze że 3,5 godziny to troche za długo :P
    zgłoś to do servisu
  • Pomocny post
    #3 1548213
    Atomkow
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Pierwsze ładowanie to prawie normalne ze trwa znacznie dłużej, tak jak
    i pierwsze rozładowanie nastąpi znacznie, znacznie szybciej niz to jest
    napisane w instrukcji czy specyfikacji.
  • #4 1548229
    chemik_16
    Poziom 27  
    Ocena: 127
    ale w moim mc60 nowa bateria ładowała sie 30min dłużej :)
    w każdym razie jeśli nie przestanie ładować dłużej niż 6h to coś jest na bank nietak :)
  • #5 1700297
    kcbr
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam
    U mnie to wyglądało tak:
    Kupiłem prawie nową nokie 2600 na giełdzie. ->MOJE<- pierwsze ładowanie trwało ok 12h, drugie 2h, trzecie juz trwa dobre 14h i nie ma najmniejszego zamiaru przestać... :/
    Jak myślicie, uznają mi gwrancje w "Plusie" jeśli nie mam SimLocka.
  • #6 1700314
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    kcbr napisał:
    Witam
    U mnie to wyglądało tak:
    Kupiłem prawie nową nokie 2600 na giełdzie. ->MOJE<- pierwsze ładowanie trwało ok 12h, drugie 2h, trzecie juz trwa dobre 14h i nie ma najmniejszego zamiaru przestać... :/
    Jak myślicie, uznają mi gwrancje w "Plusie" jeśli nie mam SimLocka.

nie uznaja ci gwarancji zaloz sima to wtedy uznaja
  • #7 1700328
    Freexco
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Pierwsze trzeba uformować baterie czyli 3 pierwsze ładowania po 12 godz, nie ma co panikować tylko trzeba poobserwować telefon przez kilka dni.. Oddanie telefonu na gwarancje bez simlocka to ryzyko, lepeij założyć simlocka i po sprawie, szkoda że kalkulatorem tego nie zrobisz.

Podsumowanie tematu

✨ Nowe telefony Nokia 2600 mogą wymagać dłuższego pierwszego ładowania, które według doświadczeń użytkowników może trwać nawet do 12 godzin, co jest związane z procesem formowania baterii. Kolejne ładowania powinny być znacznie krótsze, około 2 godzin. Jeśli ładowanie trwa znacznie dłużej, np. ponad 6 godzin bez zakończenia, może to wskazywać na uszkodzenie baterii lub telefonu i warto zgłosić problem do serwisu. W przypadku reklamacji gwarancyjnej w salonie Plus, konieczne jest posiadanie aktywnej karty SIM (simlock), inaczej gwarancja może nie zostać uznana. W instrukcji telefonu powinny być podane orientacyjne czasy ładowania, jednak praktyka pokazuje, że pierwsze ładowanie jest dłuższe niż standardowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA