logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz mp3 - jak zrobić samodzielnie? (jaki koszt?)

oobi 03 Cze 2005 21:41 1378 7
REKLAMA
  • #1 1548285
    oobi
    Poziom 11  
    Witam serdecznie!

Mam pytanie. Czy jest jakis sposob na zrobienie samemu odtwarzacza mp3? Od razu mowie ze jestem BARDZO poczatkujacy ale jesli mi powiecie co i jak to wezme sie do roboty.

Ogolnie chodzi mi o komputer oparty na jakiejs BARDZO malej plycie glownej i obudowie. No i dysku twardym oczywiscie. Chcialem zeby byl to odtwarzacz ktory mozna podlaczyc do zasilania w samochodzie, a zeby niektore informacje wyswietlane byly na LCD, ktory bylby przy okazji jakims pilotem (np. z 4 przyciskami, ktore zmienialy by piosenki, podglasnialy itp.).

Bardzo prosilbym zeby ktos napisal mi:

1. Co byloby potrzebne?
    2. Ile by to kosztowalo?
    3. Czy startujac od zera, ale z waszymi wskazowkami, dalbym rade?

Prosze rowniez tylko o odpowiedzi na temat od ludzi, ktorzy chca mi pomoc.

Dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1548306
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    myśle że nie dasz rady jeżeli jestes początkujący ja też jestem początkujący i to by bylo dla mnie stanowczo za trudne ale jak chcesz to prubuj może cie cos z tego wyjdzie
    powodzenia!!!
  • REKLAMA
  • #3 1548322
    szymon188
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Szukaj informacji na temat Yampp. Bylo o tym tez na elektrodzie.
  • REKLAMA
  • #4 1548341
    Poziom 36  
    Ocena: 416
    oobi napisał:
    Witam serdecznie!

Mam pytanie. Czy jest jakis sposob na zrobienie samemu odtwarzacza mp3? Od razu mowie ze jestem BARDZO poczatkujacy ale jesli mi powiecie co i jak to wezme się do roboty.

Ogolnie chodzi mi o komputer oparty na jakiejs BARDZO malej plycie glownej i obudowie. No i dysku twardym oczywiscie. Chcialem zeby byl to odtwarzacz ktory mozna podlaczyc do zasilania w samochodzie, a zeby niektore informacje wyswietlane byly na LCD, ktory bylby przy okazji jakims pilotem (np. z 4 przyciskami, ktore zmienialy by piosenki, podglasnialy itp.).

Bardzo prosilbym zeby ktos napisal mi:

1. Co byloby potrzebne?
    2. Ile by to kosztowalo?
    3. Czy startujac od zera, ale z waszymi wskazowkami, dalbym rade?

Prosze rowniez tylko o odpowiedzi na temat od ludzi, ktorzy chca mi pomoc.

Dzieki i pozdrawiam

to co opisujesz juz ktos zrobil nazywa sie Yammp i schematy sa w necie ba nawet gotowe kity do skladania..ale czy to sie oplaca??? bo kupienie radia z mp3 do 350zl nie stanowi dzis problemu a koszt Yammpa czy czegos opartego na pc bedzie porownywalny jak nie wikeszy
  • REKLAMA
  • #5 1553687
    timont
    Poziom 2  
    Witam wszystkich , to mój pierwszy post i też mnie interesuje temat mp3 , czy mógłby mi ktoś podać linka do jakiegoś projektu mp3 :)
  • #6 1553738
    Poziom 36  
    Ocena: 416
    timont napisał:
    Witam wszystkich , to mój pierwszy post i też mnie interesuje temat mp3 , czy mógłby mi ktoś podać linka do jakiegoś projektu mp3 :)

prosze
    gOOOOOgle
    http://www.google.pl/search?q=yampp&start=0&s...ient=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official
  • #7 1553750
    szymon188
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Przeciez gotowa odpowiedz masz wyzej.Wpisz w googlach YAMPP i wyskoczy Ci sporo stron.Jest nawet sklep sprzedajacy czesci do tego.Nic latwiejszego,tylko troche trzeba pomyslec.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pytanie dotyczy samodzielnego wykonania odtwarzacza MP3 opartego na bardzo małej płycie głównej, z dyskiem twardym, możliwością zasilania z instalacji samochodowej oraz wyświetlaczem LCD pełniącym funkcję pilota z przyciskami do sterowania odtwarzaniem. W odpowiedziach wskazano, że projekt taki może być zbyt trudny dla początkującego, jednak istnieje gotowe rozwiązanie o nazwie YAMPP, które jest dostępne w formie schematów i zestawów do samodzielnego montażu. Koszt budowy takiego urządzenia może być porównywalny lub wyższy niż zakup gotowego radia z MP3 w cenie około 350 zł. Podano również linki do forów i wyszukiwarek, gdzie można znaleźć więcej informacji i materiały dotyczące YAMPP. Projekt YAMPP jest polecany jako najprostsza droga do realizacji własnego odtwarzacza MP3, choć wymaga pewnej wiedzy i zaangażowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA