logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWT 5088/4 - czy stukanie podczas wirowania jest normalne?

sobczyn 03 Cze 2005 23:06 4534 7
REKLAMA
  • #1 1548567
    sobczyn
    Poziom 11  
    witam wszystkich majstrow chcialem sie zapytac czy delikatne stukanie pralki w czasie wirowania to objaw normalny czy cos siadac zaczyna szwagier gada ze te ladowane od gory tak maja czy to prawda ? a mam whirlpola awt 5088/4
  • REKLAMA
  • #2 1548865
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    sobczyn napisał:
    a mam whirlpola awt 5088/4

To wszystko wyjasnia ;)
  • REKLAMA
  • #3 1548882
    sobczyn
    Poziom 11  
    co wyjasnia? ze ten typ tak ma czy kiego
    ogolnie to mi to nie przeszkadza jak mialem poprzednia ale nie whirlpol to cale osiedle sie schodzilo zobaczyc czy jaki gaz nie wybuchl :)
    tak chcialem sie spytac bo u mnie to wszystko musi byc jak w zegareczku :)
  • REKLAMA
  • #4 1548889
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    sobczyn napisał:
    u mnie to wszystko musi byc jak w zegareczku :)

To trzeba bylo kupic pralke a nie taka kaszane jak łerpul ;)

PS
    Bez urazy, stwierdzam fakty tylko i wyrazam swoja subiektywna opinie.
    zreszta rozktec to i popatrz jak TO jest wykonane.....
  • Pomocny post
    #5 1549071
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    a ile ta pralka ma obrotów?? bo pralki które nie mają układu elektronicznego i nie kontrolują ułożenia pranego wsadu w bębnie czasami tak stukają, ja mam styczność z Whirlpoolem 800 obr./min. i ona nie stuka nawet nie drży, stoi jak przykręcona do podłogi, przychylam się do opinii że ten typ tak ma, ale nowe pralki nie powinny stykać jeśli mają prędkość wirowania powyżej 600 obr./min.

właśnie znalazłem w katalogu że ta pralka ma 800 obr./min. i programator Alpha, czasami zdarza się że pralki najgorszych firm chodzą jak w zegareczku znam jeden przypadek (Ardo A500L 1994r)nie przejmuj się tym stukaniem bo to zależy od przypadku, sprawdź na wszelki wypadek czy jest dobrze wypoziomowana
  • REKLAMA
  • #6 1549132
    sobczyn
    Poziom 11  
    ps 663s dazieki za jakas konkretna odpowiedz
    u mnie tez stoi jak bym ja przyspawal do podlogi a wypoziomowana to mi sie wydaje ze jest ok
  • #7 1549236
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 1980045
    sobczyn
    Poziom 11  
    no i wszystko gra jak w zegarku
    najwidoczniej problem tkwil w ustawieniu sprzetu

dzieki za pomoc i narazie

Podsumowanie tematu

✨ Delikatne stukanie pralki Whirlpool AWT 5088/4 podczas wirowania może być normalnym zjawiskiem, zwłaszcza w modelach ładowanych od góry bez zaawansowanego układu elektronicznego kontrolującego ułożenie wsadu w bębnie. Pralki o prędkości wirowania około 800 obr./min, takie jak omawiany model z programatorem Alpha, mogą czasami wydawać takie dźwięki, szczególnie jeśli nie są idealnie wypoziomowane. Stukanie może również pochodzić od pokrywy zbiornika na proszek lub luzu na zamku pokrywy. Zaleca się sprawdzenie poziomu ustawienia urządzenia, gdyż prawidłowe wypoziomowanie eliminuje większość problemów z drganiami i stukaniem. Nowsze pralki z elektroniczną kontrolą ułożenia wsadu zazwyczaj nie wykazują takich objawów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA