logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 207 1.4 HDi - silnik gaśnie po dodaniu gazu, problem z odpowietrzeniem układu

markley 31 Sie 2015 19:44 6483 5
REKLAMA
  • #1 14961431
    markley
    Poziom 9  
    Ocena: 41
    Witam, mam problem z powyższym autem, nie odpala, byłem na zakupach w drodze powrotnej dokładnie na parkingu odpaliłem samochód ruszyłem dwa metry zgasł i już nie odpalił, odczepił się wężyk który podłączony jest pod siedzeniem z tyłu oznaczony kolorem białym, jest jeszcze zielony jak dobrze pamiętam, dzisiaj jakoś udało mi się odpowietrzyć układ paliwowy i odpalił, zgasiłem go żeby sprawdzić czy odpali i oczywiście odpalił, ale dodałem gwałtownie gazu i zgasł :-( i wróciłem do punktu wyjścia znowu nie odpala, czy mogłem coś uszkodzić? dodam że wężyk za filtrem był nie dawno wymieniany bo się przetarł, i najważniejsze jak się odpowietrza? bo wydaje mi się że dziś mi się nie chcący udało, i nie wiem jak to powtórzyć
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14961475
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14961512
    markley
    Poziom 9  
    pompowałem dłużej niż dwie minuty, ale obawiam się że nabroiłem choć benzyna pojawiła się w wężyku, a pompa wysokiego ciśnienia jak jest zapowietrzona to mogę ja odpowietrzyć?, już znalazłem nieszczelność myślę że to był ten odpięty wężyk przy filtrze w baku, no chyba że to tylko otworzyło puszkę Pandory

Moderowany przez Błażej:

Benzyna? Jesteś pewien? Więc co ty zatankowałeś?

• REKLAMA
  • #4 14961529
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 14961530
    markley
    Poziom 9  
    tylko właśnie pytanie dlaczego zgasł? za krótko był odpalony i nie zdążył się ustabilizować? czy to wina faktycznej nieszczelności która gdzieś jest

Dodano po 8 [minuty]:

tak zrobię na pewno, pójdzie do mechanika, ale myślałem że może uda się mi samemu coś zrobić, już raz mi się udało odpalić, jestem laikiem jeśli chodzi o auta, ale myślałem że odpowietrzenie układu to nie problem, nic innego nie robiłem prócz pompowania gruszką i wpięcia wężyka na miejsce, tak czy siak dzięki za odp, a ten wężyk jest pod siedzeniem z tyłu tam gdzie jest pompa paliwowa w bęzyniaku, nie wiem czy disel też ma tam pompkę wydaje mi się że nie ale głowy ni dam za to uciać

Dodano po 54 [minuty]:

W roli wyjaśnienia jeszcze dodam że w wężu pojawił sie disel, w wężu obok gruszki mam na myśli ;)
  • #6 15035909
    markley
    Poziom 9  
    Auto nie odpalało przez czujnik przeplywu paliwa, dokladnie nie wiem jak i sie nazywa po pl. Tak czy siak, auto stało dwa tygodnie u mechanika jak mi radził kolega wcześniej, ale w końcu holowałem auto do domu i sam zabrałem sie do roboty, nie było łatwo z tym czujnikiem ale dałem rade wystąpił kolejny problem, auto gasło po przejechaniu okolo 20 km. Wymieniłem czujnik położenia wału i gitara jest χ
REKLAMA